E2r

Slik nøyaktig lese en momentnøkkel

Momentnøkkelen er et nyttig verktøy for å søke en presis mengde kraft til muttere og bolter. Dette er viktig når du arbeider med sensitivt utstyr som vil bryte når for mye kraft er brukt på muttere og bolter, og som ikke vil flytte når for lite kraft er brukt. Før du bruker momentnøkkel, her er hvordan du kan lese målingen.

Type

Type. Før noe annet, må du identifisere hvilken type momentnøkkel som du bruker. Det finnes mange typer av momentnøkler som er allment tilgjengelig i dag, for eksempel mikrometer, den digitale momentnøkkelen og måleur. Ulike typer momentnøkler vil bli lest på ulike måter. Den type momentnøkkel som du bør bruke bør avhenge av hvilke typer prosjekter som du er engasjert i og hvilken type nøyaktighet og kraft som dreiemomentet kan gi.

Slik nøyaktig lese en momentnøkkel. Mikrometer.
Slik nøyaktig lese en momentnøkkel. Mikrometer.

Mikrometer. Når du bruker mikrometer momentnøkkel, vil du sette press eller tvang nivå selv før du begynner å stramme bolter eller muttere. Som du stramme, sørg for at du lytter til en lett lyd som indikerer at styrken nivå som du har identifisert er allerede nådd. Når du bruker mikrometer, er det viktig at du jobber i en ganske rolig miljø siden noen mikrometer vil bare produsere svært lette lyder som kan være maskert av bakgrunnsstøy. Når du bruker mikrometer momentnøkkel lenger, men du vil lære å tilpasse seg de lydnivået selv når bakgrunnsstøy øker.

Måleur

Måleur. Med måleur skiftenøkler, er en liten ekstern ligger i skiftenøkkelen. Sett fastnøkkelen hodet på mutteren eller bolten og begynn å legge press. Som du bruker mer press, vil nålen i skiven viser mye kraft blir brukt. Pass på at du holder øye med skiven slik at du ikke legger unødig kraft på muttere og bolter. Noen måleur modeller vil tillate deg å legge inn kraften verdien du ønsker å nå. Når verdien er nådd, vil en LED-pære glød eller en lyd vil bli spilt til minne deg på å slutte å bruke mer kraft. Vanligvis disse typer momentnøkler er mer nøyaktig i forhold til mikrometer.

Digital display

Digitalt display. Kanskje den enkleste momentnøkkel å bruke er den digitale momentnøkkel. Med de digitale nøklene, trenger du bare å angi styrken verdi. Deretter begynner å bruke styrken. En LED pære eller lyd vil bli spilt når kraft er nådd.

Kalibrering

Måleur. Måleur.
Måleur. Måleur.

Kalibrering. De digitale momentnøkler er den mest nøyaktige av alle typer nøkler. Husk imidlertid at selv de beste momentnøkler må kalibreres hver nå og da for å sikre at de vil være i stand til å gjøre nøyaktige målinger av dreiemoment. Justere og recalibrating momentnøkkelen kan vanligvis gjøres ved å følge instruksjonene skrevet i dreiemoment produsentens manual.

Når du vet hvordan du skal lese momentnøkkelen, bruk av eksakt mengde press for hjem prosjekter og reparasjoner vil være lett.