E2r

Hvordan installere en tankless varmtvannsbereder

En elektrisk tankless varmeapparat er en enkel DIY-prosjekt

En ting jeg har lært om tankless elektriske varmeovner er hvor enkle de er å installere. Med en how-to bok, en pipe cutter og noen grunnleggende verktøy, bør du være i stand til å gjøre dette til en jevn prosjekt. Jeg foreslår først å finne en god spot. Din varmtvannsbereder skal monteres der det gjør mest godt og er lett å komme til.

Trinn 1

Hvordan installere en tankless varmtvannsbereder. Elektrisk.
Hvordan installere en tankless varmtvannsbereder. Elektrisk.

VVS

Start ved å slå av vannet der det kommer inn i huset og åpne alle kraner å tømme systemet. Bestem deg for hvor du skal bli med inn i de gamle rørene ved taping en passende på en eksisterende rør og begynne å jobbe deg tilbake til den nye tanken.

Den enkleste måten å bli med rør sammen er å bruke komprimering inventar. Bare kutt rør til lengde, rene endene til å fjerne ujevnheter og skitt, og trykk inn en passende med en vridende bevegelse. Jeg brukte flexi-rør for det siste segmentet til varmeapparatet. Sørg for å installere varme og kalde cutoff ventiler nær ovnen. Det var det.

Trinn 2

En elektrisk tankless varmeapparat er en enkel DIY-prosjekt. Fullfør ledninger.
En elektrisk tankless varmeapparat er en enkel DIY-prosjekt. Fullfør ledninger.

Elektrisk

Det første er å kaste hovedbryter off. Neste fjerne panelet dekselet og bruke en enkel krets tester for å være sikker på at det ikke er strøm før du begynner å jobbe.

Du bør allerede ha fastslått at sikringsskapet kan håndtere den ekstra strømstyrke på denne tankless enhet og har nok plasser for nye automatsikringer. For en 80-amp varmeapparat dette vil kreve to 40-amp automatsikringer. For en 120-amp varmeapparat, vil det kreve tre 40-amp automatsikringer. Dette er for en Bosch - andre modeller kan være forskjellig. Hver av disse doble breakers er kablet til varmeapparatet med sin egen par (pluss jordledning) av kobbertråder. Pass på å bruke den anbefalte måle av wire.

Trinn 3

Fullfør ledninger

Punch ut snegler i panel hvor de nye breakers vil passe gjennom og installere dekselet. La nye breakers slått av for nå. Neste kjøre disse ledningene til tankless varmeapparat. Koble ledningene til tankless varmeapparat terminaler som vist i installatøren som fulgte med ovnen.

Trinn 4

Nesten ferdig

Du er klar for en testkjøring. For å gjøre dette må du huske på at tankless varmtvannsberederen breakers er av. Deretter slår du på alle kranene i huset og åpne ventilene på tanken. Husk å slå på din viktigste vannforsyning. Dette testkjøring er å fjerne rusk og hindre damplås. Sjekk for lekkasjer. Hvis tanken ikke ble levert med et filter, kan en liten mesh typen installeres på kaldt vann kopling senere.

Trinn 5

Prøvekjøring

Slå av alle kranene i huset, men en dusj nærmeste til varmtvannsberederen. Kast de viktigste og breakers på. Det røde lyset skal tennes og du bør ha varmt vann i ca 10 sekunder.

Trinn 6

Justeringer

Du har to justeringer - varmen oppringning og inline varmtvannsventil fra tanken. Både temperatur og vannføring må kanskje justeres til å passe din komfort nivå. Husk varmere vann betyr lavere strømningshastighet.

Verktøy

  • Krets tester
  • Skrutrekker
  • Tenger
  • 2 justerbare skiftenøkler
  • Rørkutter
  • Trådkuttere
  • Elektrisk tape
  • Hvit rørlegger tape
  • Grønn pot scrubber
  • Dekompresjon verktøy

Et siste ord

Det er alltid smart å arbeide sikkert når du gjør elektrisk arbeid. Fordi breaker paneler er alle forskjellige, er det en god idé å ha en how-to bok som du kan henvise til.