E2r

Hvordan å erstatte en effektbryter

En kretsbryter er en sikkerhetsanordning som er brukt i en elektrisk krets. Formålet med strømbryter er å hindre skade på den elektriske krets når det er en overbelastning i systemet eller hvis det er en kortslutning. Det forhindrer skade ved å stoppe flyten av strøm når den oppdager at det er en feil. Effektbrytere er vanlig i mange hjem.

Hvis du trenger å erstatte effektbryter, må du følge visse trinn, slik at du kan gjøre det trygt og vellykket. Hvis du ikke er så sikker på å erstatte strømbryteren selv, er det tilrådelig å ringe en elektriker, slik at du kan unngå at ulykker skjer.

Hvordan å erstatte en effektbryter. Kjøp en effektbryter.
Hvordan å erstatte en effektbryter. Kjøp en effektbryter.

Her er fremgangsmåten for hvordan du kan erstatte strømbryter:

  1. Kjøp en effektbryter. Det første du trenger å gjøre er å kjøpe en erstatning for din effektbryter. Pass på at du kjøper riktig størrelse på effektbryter. For å være sikker, ta din gamle effektbryter, slik at du kan få nøyaktig samme type. Det finnes ulike typer strømbrytere som selges i jernvareforretninger. Noen av dem er MCB eller ledningsbeskyttelsesbrytere, den MCCB eller støpt sak Circuit Breaker og lav spenning effektbryter. Dette er lav spenning effektbrytere som er mest brukt i boliger.
  2. Slå av elektrisitet. Som med hvilken som helst oppgave å gjøre med elektrisitet, er det viktig at strømmen til hjemmet er slått av før du bytter skillebryteren.
  3. Gjør deg kjent. Åpne breaker panelet for å avsløre innholdet innsiden. Du vil se to ledninger som er koblet til sikringen. Før du tar av ledninger fra sin stilling, husker hvor de er koblet som du er nødt til å koble dem senere.
  4. Fjerne ledninger. Den neste tingen du må gjøre er å fjerne den hvite ledningen. For å gjøre dette, må du bruke en skrutrekker, slik at du kan løsne skruen som holder ledningen på plass. Du trenger ikke å fjerne skruen hele veien. Du må bare løsne det nok å fjerne ledningen. Når du har fjernet den hvite ledningen, kan du løsne den andre ledningen. Etter dette, kan du allerede fjerne den gamle sikringen.
  5. Installer den nye breaker. Installere den nye sikringen på plass. Koble ledningene som du fjernet fra den gamle sikringen. Koble den hvite først og koble den fargede ledningen etter den hvite ledningen. Bruk skrutrekkeren til å stramme skruene akkurat nok til å holde ledningene på plass. Slå bryteren slås på ved behov. Når alt er sikker, kan du erstatte panel av skillebryteren.
  6. Slå strømmen på igjen, og du er flink til å gå!

Dette er fremgangsmåten for hvordan du kan erstatte effektbryter selv

Dette er fremgangsmåten for hvordan du kan erstatte effektbryter selv. Du må følge instruksjonene nøye for å være sikker på at du installerer effektbryter den riktige måten. Overbelastningsbryteren at du kjøper kan leveres med instruksjoner om hvordan du installerer den. Installasjonen av en effektbryter er ganske mye det samme, men det ville være bedre hvis du følger instruksjonene som fulgte med effektbryter som du har kjøpt.