E2r

Hvordan bygge en pitch tak

Bygge en pitch tak oppnås ved å installere sperrene som danner en truss system. Takvinkelen vinkel (kjent som fremveksten) av taket bestemmes enten ved en bygning kode eller et bestemt bekymring som tak laster som tåle kraftig snøfall eller kraftig regnvær som krever vann for å sende av taket raskere enn i tørt klima .

I tillegg til å stige, må lengden, (kjent som run) tas i betraktning for å bestemme størrelse og lagerbelastning av rafter materiale. Kjøringen er avstanden halvveis mellom veggene i et rom, siden dette er plasseringen av taket ridgeline ovenfor.

Hvordan bygge en pitch tak. Begynn med å stable flere sperrene på kanten.
Hvordan bygge en pitch tak. Begynn med å stable flere sperrene på kanten.

Når kjøringen og stige er etablert, er den korrekte størrelse trelast bestilt og taket er klar til å bli montert.

Overhenget er den del av taket som strekker seg utover i bygningen linje og gir skygge eller deksel til en del av bygningen. Punktet hvor rafter kontakter toppen av bygge vegger er kjent som platen linje og avstanden fra platen linje til mønet brettet er lengden av rafter løp, pluss overheng.

  1. Begynn med å stable flere sperrene på kanten, på toppen av et sett med sagkrakker, justere endene og sikre disse sammen ved å spikre små blokker til hestene. Måle lengden av overhenget, for eksempel 24 "fra en ende og trekke en linje vinkelrett på dette tidspunkt over toppene av sperrene. Dette blir platen linje.
  2. Sperrene må ha et sete kutt på plate linjen for å sørge for spikring vedlegg. Innstilling av dybden av et sagblad til en "utsatt gjør dette.
  3. Ved hjelp av en innramming kvadrat, tegne en linje på et stykke tre som tilsvarer banen av taket. For eksempel 4 & 12. Ved hjelp av en justerbar firkantet, overføre denne vinkelen til vinkelen for sagbladet. For eksempel er 4 & 12 omtrent en 17-1/2 graders vinkel.
  4. Med dybde og vinkel sett, kutt over hele linjen trukket på sperrene. Deretter lå hver rafter på 'side og still sagbladet til null grader og full eksponering.
  5. Legge innramming kvadrat på plass, på linje med snittet og merk motsatt vinkel ved å tegne en linje fra den dype punktet av kuttet til nedre kant av rafter. Merk hver rafter på denne måten og gjøre så kutt langs linjen, stoppe curcular sagbladet når det skjærer det første kuttet. Fullfør disse kuttene med en håndsag og du har setet kutt. Gjenta dette for alle sperrene.
  6. Deretter må sperrene kuttes til riktig lengde med en vinkel kutt som matcher opp til mønet bord. For å gjøre dette, lå en rafter på 'side og tegne et målebånd fra setet kuttet til den motsatte enden av rafter.
  7. Deretter bruker en rafter bok finne tabellen for tilsvarende pitch på taket og som vil fortelle deg den riktige kjøring av rafter. Markere at lengden og gjøre lodd kuttet (vinkelen på banen).
  8. Ved hjelp av denne rafter som et mønster kutte de resterende sperrene. Layout mønet bord og merke det i henhold til rafter layout som vanligvis er 24 "fra hverandre.
  9. Deretter må skjelettet være installert. Dette er vanligvis fire sperrer, to sperrer er festet på motsatte sider av rommet som møtes ved møne bord. Nail sperrene på setet kuttet deretter spikre dem til mønet bord. Sikre ryggen bord med en vinkel spenne i hver ende og installere de resterende sperrene.
  10. Til slutt skjære plate-blokker som passer inn mellom sperrene, og spiker dem på plass på sete-snitt, langs toppen av veggen, og i flukt med den utvendig flate av veggen. Vær sikker på å spikre inn i sperredelen fra hver side av sperre, og også tå spiker inn i toppveggen plate.
Ved hjelp av en innramming kvadrat. Legge innramming kvadrat på plass.
Ved hjelp av en innramming kvadrat. Legge innramming kvadrat på plass.

Taket er nå klar for vindsperre.