E2r

Slik bruker du en gjæringssag å kutte kronen

Installere en kronen er ikke en spennende idé for de fleste DIYers

Installere en kronen er ikke en spennende idé for de fleste DIYers. Dette er fordi kronen krever presisjon i skjæring. Du trenger ikke bare kutte kronen og installere den når det trengs. Hvis du ønsker perfekt utstyrt kronen, må du gjøre nøyaktige målinger og kutt i passende vinkel. Ingen lover at cutting kommer til å bli lett, men hvis du bruker verktøyet på riktig måte, som i dette tilfellet er en gjæringssag, vil du gjøre denne oppgaven litt enklere. Her er hvordan du bruker gjæringssag for dette formålet.

Slik bruker du en gjæringssag å kutte kronen. Forstå hvordan en gjæringssag fungerer.
Slik bruker du en gjæringssag å kutte kronen. Forstå hvordan en gjæringssag fungerer.
  • Forstå hvordan en gjæringssag fungerer. En gjæringssag har en rund blad som er spesielt designet for å gjøre vinklet kutt. Veden materiale, som må være festet i bakken, er riktig vinklet før skjæring begynner. Mange DIYers vanligvis kaste bort en rekke verdifulle krone listverk fordi de ikke vet hvordan en gjæringssag virker det. For å hindre treavfall, observere hvordan gjæringssag funksjoner før du gjør det faktiske arbeidet. Gjør dette ved å kjøre en ekstra kronen under verktøyet.
  • Vet på hvilken vinkel du må skjære kronen. Den enkleste måten å finne den riktige vinkelen er ved å bestemme posisjonen til kronen på taket. Så finn ut hvordan kronen kommer til å bli posisjonert. Gjør dette ved å få en bit av kronen og sette den på taket. Så får alle de nødvendige målinger.
  • Sett opp kronen i gjæringssag. Du må plassere kronen i gjæringssag opp ned. Dette bør gjøre et kutt som vil passe kronen i taket. Klem kronen på plass. Marker tre ved hjelp av målinger du tidligere tok.
  • Gjøre kutt. Du kan nå slå på gjæringssag. La bladet til å kjøre på kronen for å gjøre ønskede kutt. Hvis mulig, gjør en test kutte først på delen over det merkede området. På denne måten vil du vite om veden er riktig vinklet. Juster stilling om nødvendig.
  • Bruk en pilk. Hvis kronen er ganske lang, kan gjæringssag finner det vanskelig å låse veden på plass. Den ekstra lengden kan kontinuerlig stein mens cutting pågår. En gjæring jig er nyttig i denne situasjonen, slik det fungerer ved å holde kronen på rett sted og til en riktig vinkel.
  • Øve mye. Klippe en kronen med en gjæringssag er ganske vanskelig, så sørg for å øve med ekstra krone listverk før du arbeider på din faktiske tre. Du kan ikke gjøre det riktig første gang, men som du øve og ta oppmerksom på dine feil, vil du etter hvert lære hvordan du gjør det. Det vil være best å se demo videoer for å se hvordan akkurat det er gjort. Du kan også be en venn som har erfaring i å kutte kronen å gjøre en demo for deg.

Når du mestrer å gjøre det

Når du mestrer å gjøre det, kutte en kronen vil bare ta noen få minutter. Selvfølgelig, resultatet ikke bare avhenger av hvor flink du er til å bruke en gjæringssag. Din gjæringssag ytelse nivå kan også fastslå din gjæringsskjæring suksess.