E2r

Hvordan vurdere en bygning fundament

Stiftelser er nettopp det - grunnlaget - enhver bygning er bare så sterk som grunnlag at det sitter på. I denne artikkelen vil jeg fokusere primært på bolighus, som de er den vanligste, men kan de enkle metodene brukes på alle frittstående struktur. Det er flere avslørende tegn på foundation problemer som er enkle å få øye på, her er hvordan ...

Trinn 1

Den første tingen å sjekke er de indre vinduene og den generelle området rundt dem. Se etter sprekker i gips nær de to øverste hjørnene av vinduet. Det de er der de skal være lette å få øye på og vanligvis kjøre opp og litt til siden av vinduet før de når taket. Hvis gips / Sheetrock er skjult av panel, eller noe lignende, så skrelle tilbake eller fjerne panel for å få et klart syn på eventuelle sprekker som kan være der. Sjekk også de to nederste hjørnene for lignende sprekker som går helt ned til gulvet. Sprekker tyder en slags strukturelle stress eller skade. For å avgjøre om det er en mindre eller et stort problem, er det en god idé å sjekke alle vinduer på denne måten. Hvis flere har sprekker enn ikke, er det en anstendig innsats som betydelige foundation problemer eksisterer. Hvis bare én eller to vinduer har sprekker, så er det mulig at skaden er mindre og lokalisert. Mange gamle hus og bygninger vil naturligvis avgjøre om sine grunnvoller og forårsake noen mindre sprekker.

Trinn 2

Hvordan vurdere en bygning fundament. Trinn 1.
Hvordan vurdere en bygning fundament. Trinn 1.

Mye som før, den neste tingen å sjekke er alle innvendige dører: soverom, bad, garderobeskap. Sjekke hver enkelt å se hvordan de åpner og lukker, se om de alle matche opp jevnt med døren rammer. Hvis de ikke stenge hele veien, eller trenger å bli tvunget til å stenge helt, så er det et mulig tegn på foundation trøbbel. Akkurat som i steg # 1, det handler om hvor mange dører gjør eller ikke stenge riktig.

Trinn 3

Den tredje tingen å sjekke ut er gulvene i alle rom. Ta en standard vater og sjekk alle fire hjørner og sentrum av hvert rom i strukturen. Hvis gulvene er mer enn litt av nivået da grunnlaget skaden er mulig.

Trinn 4

Den fjerde og siste sjekk er det mest talende av alt. Nøye se over taklinjen og sider. Merke hvis deres er noen sunkne flekker på sider av taket. Se nøye langs toppen av taket linje for å se om det er noen bøyde eller skades linjer langs taklinjen. Hvis det er noen sunkne flekker, så er dette en nesten sikkert tegn på foundation skade. Hvis ikke, så den eksisterende fundament er sannsynligvis ganske solid.


Trinn 2. Trinn 3.
Trinn 2. Trinn 3.

Forhåpentligvis vil disse enkle trinnene vil være nyttig i nøyaktig assesing tilstanden på bygningen fundament!