E2r

Hvordan vaske malte vegger

Malte vegger alltid gjøre boliger mer livlig og levende

Malte vegger alltid gjøre boliger mer livlig og levende, siden de legge farge og humør til rommene. Det er imidlertid vanskelig å forhindre at familiemedlemmer fra å forlate skitt flekker på veggene. Det er best å rense dem opp raskt for å hindre at skitt fester seg for godt. Nedenfor er en rekke tiltak for hvordan du kan riktig rense disse malte vegger og gjenopprette dem til sin opprinnelige ulastelig tilstand.

Hvordan vaske malte vegger. Klargjør rengjøringsmiddel.
Hvordan vaske malte vegger. Klargjør rengjøringsmiddel.
  • Tømme veggen. Hold veggen fri fra alle hindringer som propped møbler, speil og veggdekorasjoner. Etter dette, fjerne alle spindelvev og løs skitt med en støvsuger børste. Du kan også bruke en vanlig støvklut til å gjøre dette, men gjør det lett fordi den løse smuss kan smudge mot veggen og skape mer rot.
  • Beskytte gulvet. Sett plast eller avis på gulvet området nærmest veggen du er i ferd med å rengjøre. Dette er for å beskytte den mot enhver form for søl som kommer fra rengjøring din.
  • Klargjør rengjøringsmiddel. Fyll to rene, tomme bøtter med vann på rundt 2/3 til 3/4 mark for å unngå unødvendig søl. Tilsett en passende mengde vaskemiddel i en av dem. Rør blandingen å oppløse vaskemiddel.
  • Vurdere veggen som skal rengjøres. Plukk et utgangspunkt der du ønsker å rengjøre, vanligvis på øverste eller venstre hjørne. Arbeidet vei ned på en systematisk måte.
  • Påfør løsningen. Dypp en svamp i spann med den rengjøringsmiddel. Klem vannet ut for å fukte svampen. Starte rengjøring fra toppen til bunnen av veggen. Hvis du gjør det den andre veien rundt, vil det skitne vannet dryppe ned og du må gjøre den nederste delen igjen. Også ofte dyppe svampen tilbake i bøtta. Ikke vent til det å samle så mye skitt.
  • Gjør et skylling tørk. Dypp svampen i bøtta med rent vann. Fjerne såpe på veggen. Bruk en egen svamp for rengjøring og skylling.
  • Tørk. Få en tørr absorberende klut og tørk det rengjorte området. Dette vil hindre veggen streaking. Gjør det samme for de andre områdene. Litt overlappe deler som du så ren at du kan være sikker på at du ikke går glipp av noen del av veggen.
  • Tillate veggen tørke. Enkel luft tørking er nok til å få veggen helt tørt. Åpne vinduer eller slå på en fan. Når det er tørt, kan du sette tilbake den veggdekorasjoner og andre møbler.

Mange mennesker

Mange mennesker, særlig de som ønsker å male over sine vegger, bruker TSP eller trinatriumfosfat for rengjøring. Imidlertid har det blitt oppdaget at TSP kan forårsake hudforbrenning, blemmer, og andre helseproblemer. Det kan også legge til miljøskader siden fosfater stede i oppløsningen kan sive inn i jordsmonnet og forurense vassdrag. Det er bedre hvis du holder deg med vanlige rengjøringsmidler når du rengjør vegger. Rengjør vegger minst to ganger i året for å holde dem ser frisk.