E2r

Hvordan tenne en naturlig gass ovn

Naturgass ovner har enten en pilot lys eller en elektronisk tenning. Eldre er piloten typen som du kan blusser fiendtlighetene, mens de nyere er ovner med elektrisk oppsett for å antenne gassen. Elektriske systemer er vanskelig, slik at, i tilfelle du har en av disse, må du ringe en kvalifisert reparasjon person å reignite din ovn. Aldri prøve å løse dette problemet selv.

For en naturlig gass ovn som gjør bruk av en pilot lys, ville det være lettere å tenne den, og du kan gjøre det selv. Her ser du hvordan.

  • Slå av gass kilde. Første du bør gjøre er å skru av gassen kilden ved å bytte skiven. Vent i 10 minutter for gass for å fjerne før. Sørge for at området ikke har noen gass røyk etter dette tidspunktet. Hvis det gjør det fremdeles, ta kontakt med en kvalifisert reparasjon person for å se etter mulige lekkasjer.
  • Ta av frontdekselet. Dette gjøres bare hvis ovnen er fri av gasser. Fjerne dekselet vil avsløre en bryter med alternativene på, av og PILOT.
  • Sett bryteren i PILOT. Snu forsiktig oppringt fra ON til PILOT innstilling. Trykk på knappen til du hører en klikkelyd. Hold knappen inne i 60 sekunder for å holde gasstrømmen. En blå flamme vil vises.
  • Hvis du etter 60 sekunder holde knappen ingen flamme er sett, tenne ovnen med en fyrstikk eller en lighter. Slipp taket på gassen knappen og la den ryke klar igjen for et par minutter før du fortsetter. Deretter tenne ovnen med en fyrstikk eller lighter. Det anbefales å bruke en utvidet tip lighter eller langstilkede match for dette trinnet for å unngå ulykken. Plasser flamme over pilot lys gassinnløpsrør. Hold knappen mens du gjør det og holde holde den i 60 sekunder. Deretter slipper du knappen og vri på rattet fra PILOT til ON.
  • Hvis det fortsatt ikke ville lyse, sjekk for mulige skader. Den vanligste årsaken til at ovnen ikke ville tenne er termoelementet og sikring. Prøv å nå termoelementet og bruke en stålbørste og tørr klut til å rengjøre den. Termoelementet er funnet på spissen for pilotflammen. Etter rengjøring av termoelementet, gjentar du trinnene ovenfor på tenningen. Hvis det fortsatt ikke lyser, må du erstatte termoelementet.
  • Tilbake frontdekselet. Pass på at det er trygt plassert tilbake. Still din foretrukne termostat.

Hvordan tenne en naturlig gass ovn. Sett bryteren i PILOT.
Hvordan tenne en naturlig gass ovn. Sett bryteren i PILOT.

Ring en erfaren reparasjon person hvis piloten lyset fortsatt ikke holde på etter at du har renset og erstattet termoelementet. Hvis du har en ovn håndbok, les den nøye før du forsøker å tenne den. Sjekk om dine andre apparater som går på gass jobber. Det kan være at gasstilførselen i huset ditt ikke fungerer, derfor vil lyset ikke bo på ovnen.

Hvis du lukter gass og det vil ikke gå bort, forlate huset umiddelbart og ringe brannvesenet eller Gas Company for å se etter lekkasjer.