E2r

Hvordan lage et stearinlys vare lenger og brenne rett ned

Holde lysene brenner lenger er ikke bare økonomisk, men også reduserer mengden med å rydde opp at du trenger å gjøre. Dette gjelder særlig for frittstående lys eller de som er montert på lysestaker. Det er visse måter på hvordan du kan gjøre lys vare lenger og de enkle trinnene nedenfor vil hjelpe deg å nå dine målet.

  • Kjøling stearinlys i fryseren. Når du har kjøpt din stearinlys, plassere dem i fryseren, selv om de er fortsatt innpakket i plast. Plasser et par stykker inni kjøleskapet eller fryseren, slik at deres temperaturen blir lavere enn vanlig når du bestemmer deg for å bruke dem. Dette vil ikke ha noen effekt på deres duft eller i sine former. Vanligvis, når du hensikt å bruke lys for en lengre periode, er det best å få de som ikke er altfor smale og ennå ikke for fett. Frysing dine nye lys for rundt 5 til 6 timer vil definitivt øke sin brennende tid.
  • Men ikke gjør dem til is! Mens det er godt å kjøle ned lysestaker, være sikker på at istapper ikke skal forekomme på dem eller annet de ikke lyser i det hele tatt. Pass på å pakke veken i plastfolie før du plasserer dem i kjøleskapet, chiller eller fryser slik at det ikke vil være vanskelig å tenne det senere.
  • Belysning lyset ditt og holde den rett opp. En av de raskeste måtene å brenne ned et stearinlys er ved å brenne den i en vinkel. Jo mer voks som drypper ut av den brennende overflaten, jo raskere stearinlys brenner ned. Legg merke til at votives eller lys som er ganske små og bredt og ofte har sin egen beholder, er utformet slik at deres voksen ikke vil renne ut av beholderen. Holde voks i stedet vil hjelpe stearinlys beholde sin form for lengst mulig tid. Hold stearinlys rett opp slik at i tilfelle det er voks drypper ned, drypper det rett ned.
  • Plassere lys i en container. En av de beste måtene å sikre lang stearinlys livet er å plassere dem i en container. Denne måten voksen blir fanget av beholderen og stearinlys kan gjenbruke denne tidligere smeltet voks som en del av lyset på nytt.

En av de beste måter å regulere lengden av lyset liv er ved å sørge for veken er fortsatt proporsjonal til høyden stearinlys din. Din veke bør definitivt være kortere enn av stearinlys og som en generell tommelfingerregel, bør ikke overstige 1/5 av den totale lengden på stearinlys din. Å ha en for stor eller for lang veke vil bare gjøre lyset brenne ned på en mye raskere enn du ønsker det å brenne.

Hvordan lage et stearinlys vare lenger og brenne rett ned. Kjøling stearinlys i fryseren.
Hvordan lage et stearinlys vare lenger og brenne rett ned. Kjøling stearinlys i fryseren.

Du bør også sørge for at det ikke er noen luft utkast hvor du har plassert din stearinlys, slik at brannen ville bare holde på å brenne jevnt på toppen av stearinlys, og ikke til siden.