E2r

Hvordan lage et kjøkken skapdør

Kjøkken skap dører er trolig den mest medtatte

Kjøkken skap dører er trolig den mest medtatte, minst bekymret enn komponentene i kjøkkenet. De går gjennom vanlig slitasje dag etter dag. Noen kjøkken dører kan ha blitt installert i over 30 år. De kan ikke lukkes ordentlig eller kan ha tethered kanter. Dette er klassiske tegn på å ha slitt ut. Det kan være tid for deg å vurdere ombygging dine skapdører. Du kan også oppussing hvis du ønsker å oppdatere utseendet på kjøkkenet ditt, og du finner ut at dørene er allerede ut av stilen.

Plukk treslag

Plukk tre type. Velg treslag som du ønsker. Det er mange forskjellige typer som naturlige og behandlet skogen. De kan variere fra lys farget til mørke ferdig. Du kan velge lønn, eik, furu, mahogny, or, etc. Også, finne ut om du bruker kryssfiner eller solide typer. Velg ½ in-¾ i tre hvis du planlegger å sette en ramme rundt det. For rammen, ¼ i tykk bør være nok, velge strimler som allerede har fuger og tungemål for enklere montering. Hvis du skal bruke en ruter for å skjære ut en ramme, velger du en tykkere type tre. Rundt en tomme til 1 bør være i orden.

  • Fjern eksisterende dør / s. Skru løs hengslene på skapdøren / s ved hjelp av en skrutrekker.
  • Måle. Fjern hengslene på den gamle skap og plass på et stykke avis. Mark skapdør størrelse med blyant markør. Skjær avisen og bruke for malen. Plass på toppen av arket av tre og spor.
  • Klipp ut. Bruk en baufil eller ruteren for å kutte ut den nye skapdør. Sand med en middels grad av papir. Bruk en lett grad av papir for å fullføre sliping.
  • Plasser rammen. Hvis du planlegger å bruke en ruter, kjøpe eller lage en mal for rammen. Marker tre og skjære tilsvarende. Hvis du planlegger å installere rammer, klipp treplate du kjøpte for innramming. Måle og sette rammen sammen. Bruk trelim og plass på toppen av den nye rammen. Legge press ved å plassere noe tungt på kabinettet og ramme, eller bruke C-klemmer for bedre resultater.
  • Maling / lakk. La limet helt satt før maling eller lakkering. Du kan velge å male for å passe den nye motiv på kjøkkenet. Du kan også lakk tre for å bruke den naturlige fargen på tre skap. Hvis du ønsker, glasur veden å gi den litt tekstur.
  • Fest hengslene. For å feste hengslene, justere døren med skap og markere området der du ønsker å sette hengslene. Du kan bruke ulike typer hengsler. En populær type er de europeiske stil hengsler. Disse gir et mer elegant utseende og viser ikke når skapet døren er lukket. Skru hengsler til skapdøren, og deretter til skapet.

Hvordan lage et kjøkken skapdør. Fjern eksisterende dør / s.
Hvordan lage et kjøkken skapdør. Fjern eksisterende dør / s.

Det finnes også andre måter å bygge forskjellige stiler av skapdører. Hvis du ikke er så flink med treskjærerkunst, kan du alltids kjøpe prefabrikerte dører som ikke koster mye. Husk å alltid jobbe med sikkerhet i tankene når du arbeider med elektroverktøy, denne måten kan du unngå unødvendige ulykker. Arbeide flittig og du blir fin.