E2r

Hvordan lage et bibliotek i garasjen

Bøker er en av de tingene som ender opp rot et hus

Bøker er en av de tingene som ender opp rot et hus. Hvis du elsker bøker, sjansene er at det er bøker liggende rundt på kjøkkenbordet, på salongbordet i stuen, på soverommet, og kanskje til og med i vaskerom mens du venter på vaskeriet til tørk. Hvis du ønsker å øyeblikkelig de-rotet ditt hjem, vurdere å opprette et bibliotek i din egen garasje. Her er hvordan.

  • Evaluere. Først av alt, må du samle alle bøkene liggende rundt i huset. Få en stor kurv og gå til hvert rom i huset og begynne plukker alle bøkene som er til stede. Ikke bekymre deg hvis noen av bøkene du finner fremdeles halv lese. Du kan sette dem til side senere. Poenget er å få alle bøkene på dette punktet. Sørg for at du gjør dette grundig, så det kan være bøker under bordet, inne skap, og selv i skuffene dine. Pore gjennom hele huset nøye. Etterpå plassere alle bøkene i garasjen og begynne å evaluere bøkene i tre grunnleggende kategorier - de bøker som du trenger og ønsker, bøkene som du kan kaste bort eller selge, og bøkene som du kan gi bort til andre venner som elsker lese bøker.
  • Klassifisere. Hoper seg opp alle bøkene for å kaste eller selge, samt bøker for å gi bort. Disse to hauger skal lagres i bokser og sett til side. Bunken av bøker for din egen personlige samling bør da bli klassifisert. Store bibliotek følge spesielle kategorier som det duggvåte desimalsystemet eller Library of Congress system. Med mindre du har tusenvis av bøker, men du kan som regel lage din egen enkle klassifiseringssystem. For eksempel kan du skille bøkene i henhold til innholdet. Du kan skille fiksjon fra non-fiction, klassikere fra den moderne, sosiologi bøker fra kunstbøker, et cetera. Det er ingen klare regler som du må følge.
  • Hylleplass. Neste, må du finne ut nøyaktig hvor mye hylleplass du trenger. Fra hauger av boken som du har tenkt på å holde, få en tape måle og prøve å måle nøyaktig hvor lenge sokkelen må være for deg å være i stand til å lagre alle bøkene. Også faktor i høyden av bøkene. Noen atlas, kart bøker og salongbord kunstbøker kan være svært store, og passer kanskje ikke inn i en enkelt hylle. Fra disse målingene, kjøpe en hylle som vil være i stand til å holde alle bøkene. Eller, kan du bare legge hyller på garasje veggen ved hjelp kryssfiner kuttet i form og L-rutene.
  • Beskyttelse. Før hyller bøkene dine, sørg for at du beskytte dem. De beste hyller er de som har glassdører, for å holde fuktighet og støvet ut. Hvis dette er for dyrt, men du bør vurdere å dekke dine bøker med plastdeksel.

Hvordan lage et bibliotek i garasjen. Bøker er en av de tingene som ender opp rot et hus.
Hvordan lage et bibliotek i garasjen. Bøker er en av de tingene som ender opp rot et hus.

Organisere hjem fra bøker som er rotete overalt kan være vanskelig. Ved å lagre dem alle i garasjen, men du kan minimere rot. Du kan også få en fin sofa for garasjen, slik at du kan lese rett ved siden av bøkene dine.