E2r

Hvordan fjerne vegg - til - vegg teppe

Tepper er en fin måte å gjøre huset homier

Tepper er en fin måte å gjøre huset homier, og for å gjøre kontoret mer behagelig og frodig. Men etter hvert vil tepper må oppdateres eller erstattes spesielt siden tepper tendens til å huse luktene og skitt gjennom årene og tepperens kan bare gjøre så mye. Her er hvordan du kan fjerne vegg-til-vegg-tepper.

Teppe plassering

Hvordan fjerne vegg - til - vegg teppe. Fjerne lim-på teppet.
Hvordan fjerne vegg - til - vegg teppe. Fjerne lim-på teppet.

Teppe plassering. Først av alt, må du lære om de to vanligste måtene som teppe holdes på plass på gulvet. Den enkleste er gjennom bruk av lim, hvor hjørnene av teppet er dytter med industriell styrke lim som vanligvis spesielt utformet for tepper. De lim vil holde tepper på plass, og trenger ikke påføres på hele gulv. Deretter kan tepper også holdes på plass ved hjelp av tråkle strimler. Disse tack strimler er biter av tre paneler på gulvet med stifter vender oppover. Teppet legges over de stifter for å holde teppet sikret på plass.

Planlegging

Planlegging. Før du fjerner teppet, sørg for at du har planlagt fremover, og at du vet hva du vil gjøre med teppet etterpå. Hvis du planlegger å male rommet som en del av en overhaling renovering eller oppussing, bør du male før du fjerner teppet. Også prøve å gi teppet et gjennomspill støvsuging, for å minimere støv som du trekker av teppet.

Fjerne tack stripen. Å fjerne tepper som holdes på plass med tack strimler, må du fjerne baseboards i hjørnene og sidene av rommet. Disse platene er brukt for å holde endene og hjørnene på teppet utsettes. Når hjørnene på teppet er blitt eksponert, kan tang og bruke det til å trekke teppet oppover og bort fra gulvet. Gjør dette i retning av stifter, slik at teppet ruller lett. Du kan også bruke en kutter til å kutte tepper i strimler, slik at du bare trenger å trekke teppet av ved strimler på gulvet, som er lettere enn å fjerne hele teppet på en gang.

Fjerne lim-på teppet

Tepper er en fin måte å gjøre huset homier. Fjerne lim-på teppet.
Tepper er en fin måte å gjøre huset homier. Fjerne lim-på teppet.

Fjerne lim-på teppet. For teppe som er limt på, trenger du bare å ta en skarp kniv og skjær teppet diagonalt fra ett hjørne til det andre. Dette vil kutte tepper i triangulære seksjoner som er mye lettere å fjerne. Siden lim brukes bare på hjørnene og langs kantene på teppet, trenger du bare å skrelle av to av de tre sidene av trekanter av tepper. Etter å ha fjernet teppet, ta maling tynnere eller lim remover og bruke den til å myke opp limet igjen på gulvet. Bruk en sparkel å skrape av den myke lim etterpå. Du kan også bruke white spirit, som er en meget potent løsemiddel som kan mildne de fleste lim rester.

Pass på at du bruker hansker når du fjerner tepper i huset ditt, siden fingrene kan bli skadet av stifter på gulvet, og kan få en allergisk reaksjon på limet remover som du vil bruke når du fjerner lim-på tepper.