E2r

Hvordan fjerne rust fra støpejern

Støpejern er flott for matlaging måltider

Støpejern er flott for matlaging måltider. Men du bør vite hvordan du skal ta vare på vår støpejern siden rust kan utvikle seg på overflaten og ødelegge kokekar. Fjerne rust fra støpejern er ikke så enkelt, men det kan gjøres. Du kan følge disse enkle instruksjonene for å gjenopprette støpejern til sin opprinnelige tilstand.

  • Bruk ovnsrens. Samle alt støpejern som du har. Forbered plastposer og en ovn renere. Spray litt ovnsrens på kokekar. Konsentrer deg om de delene der rust har utviklet. Etterpå plasserer den rustne kokekar i en plastpose og la den inn der i noen dager. Dette gir ovnsrens tid til å jobbe på rust, slik at det vil være lettere for deg å fjerne senere.
  • Skrubb støpejern. Etter noen dager i plastposen, fjern støpejern og bruke en skrubb for å børste av rust av kokekar. Rust bør komme rett av. Hvis det er rust fortsatt på kokekar, bare spray mer ovnsrens på de rustne områdene og gjenta prosessen til du får all rust ut.
  • Rengjøring i bulk. Hvis du er renhold i bulk, kan det være bedre å bruke en luten. Når du gjør dette, må du bruke vernebriller og arbeidshansker. Kjøp en boks med lut. Bland 18 gram lut med 1 - ½ liter vann. Plasser løsning i en stor beholder og plassere den rustne kokekar inne. Sørg for at alle elementene er helt nedsenket i løsningen. La elementene i løsningen for ca 5 dager. Etterpå kan du enkelt skrubbe av de rustne deler. Dette er ikke tilrådelig å gjøre hvis kokekar har noen trehåndtak og deler.
  • Re-sesongen kokekar. Neste skritt er å re-sesongen støpejern. Smør innsiden av støpejern med kokosolje. Sørg for at du dekker bunnen og sidene av kokekar. Plasser den på ovnen og slå den på svak varme. Tillat den kokosolje å bli absorbert av støpejern. Du trenger ikke å vaske støpejern etter at du re-season det. Bare tørk av overflødig olje fra kokekar.
  • Lagring av støpejern. For å hindre rust fra å returnere, må du lagre din støpejern kokekar på et kjølig og tørt sted. Du kan ballen opp noen aviser og plassere dem inne i kokekaret slik at det kan absorbere eventuell fuktighet som utvikler. Bare sørg for å vaske kokekar godt før du bruker den.

Hvordan fjerne rust fra støpejern. Lagring av støpejern.
Hvordan fjerne rust fra støpejern. Lagring av støpejern.

Dette er de tips som du kan følge for å fjerne rust fra din støpejern. Pass på at du gir plass i mellom kokekar hvis du lagrer dem. Det er heller ikke tilrådelig å stable opp kokekaret på toppen av hverandre, siden dette kan føre til at fuktighet, som vil danne rust.