E2r

Hvordan fjerne mugg fra teppet

Tepper er en nyttig gulvbelegg felles for mange ulike bedrifter og husholdninger. Disse består av ull eller fiber kalles polypropylen. Polypropylen er et menneskeskapt fiber som er varmebehandlet for å opprettholde sin struktur som du nå se i butikkene. Dette er hva du vanligvis refererer til som tepper. Dette er ikke bare funksjonelle, men et flott tilbehør til bedrifter og hjem også. Det kunne kompliment dine møbler, fargen på soverom eller kontor. Det kan også tjene som en aksent til resten av dekor. Like elegant som de er, tepper trenger mer omsorg og bevaring i forhold til resten av ditt hjem og kontor møbler. På grunn av materialet som de er laget tepper har en tendens til å trekke skitt, støv, insekter, mugg og jordslag.

Tepper er plassert på ett sted mesteparten av tiden som er fine

Hvordan fjerne mugg fra teppet. Teppe rens og omsorg.
Hvordan fjerne mugg fra teppet. Teppe rens og omsorg.

Tepper er plassert på ett sted mesteparten av tiden som er fine. Dette blir tilfelle, det øker muligheten for organismer å trives i den. Dette skjer særlig når disse materialer er plassert i områder som er utsatt for fuktighetsproblemer. Unngå å sette tepper på badet, kjøkkenet eller hvor som helst med høy luftfuktighet. Sørg for å holde dem rene og tørre å styre klar av mugg og mugg. Disse forholdsreglene vil spare deg profesjonell rengjøring kostnad, og vil holde tepper bakteriefritt. Men hvordan får du kvitt mugg når du allerede har dem trives i teppene? Her er enkle måter på hvordan å fjerne mugg fra tepper.

  • Gir opp. Bruk alltid maske og hansker ved håndtering av tepper i mugg. Dette kan være svært farlig for helsen din ved innånding. Du kan ikke ha muggsporer komme inn i øynene.
  • Gjemsel. Disse soppene er flinke til snikende og gjemmer seg uten at du merker dem. Se etter kilden til fuktighet som har forårsaket mugg og mugg å rase. Adressere kilden til fuktighet først da blir det fikset.
  • Teppe rens og omsorg. Bruk vann og svamp for å fjerne mugg fra tepper. Gir den en god skyll deretter bruke en enkel vaskemiddel. Det er nok av teppe rengjøringsmidler å velge mellom. Du kan bruke vann og flytende Lysol, hypokloritt eller bare blekemiddel som desinfiserende middel. I noen tilfeller kan en damp rensing av maskinen komme til nytte hvis tepper dekker et bredt gulvareal.
  • Tørket opp. Fullstendig tørke teppet og området der teppet ligger. Du kan bruke et varmeapparat, en tørrere eller en avfukter for å sikre at ikke vann eller fuktighet er til stede. Ellers vil mugg igjen livnære i tepper.
  • Erstatningen. Hvis mugg vedvarende vokser tilbake kan du da få profesjonell hjelp i renseprosessen. Men det nest beste som kan virke dyrt, men ville faktisk være mindre kostnadskrevende er å erstatte teppet.
  • Gjør det til en daglig vane å rense tepper. Bruk en støvsuger for å fjerne støvpartikler som hadde samlet seg i løpet av dagen. Du kan også gjøre en rutinemessig rengjøring som passer din timeplan. Men dette må være vanlig i uken for å opprettholde renslighet og teppe omsorg.

For de dekorative tepper har du, flytte dem hele tiden

For de dekorative tepper har du, flytte dem konstant. Flytte dem rundt fra ett sted til et annet i uken vil hjelpe. Dette vil holde organismer fra hekkende i tepper. Men for vanlige gulvtepper regelmessig rengjøring og vasking vil være tilstrekkelig.