E2r

Hvordan du rengjør pjokk leker

Pjokk leker må rengjøres regelmessig

Pjokk leker må rengjøres regelmessig. Barn er beryktet for å sette ting i deres munn, så vil du ditt barns leker til ikke bare ser bra ut, men for å være trygg og ren. Leken kan se søt og kosete, men det er en yngleplass for bakterier hvis ikke forskriftsmessig rengjort og renset.

 1. Håndvask plast leker med varmt såpevann er fortsatt best. Få et fat og suge ditt barns plastleker i noen minutter. Dette er flott for Duplo Legoklosser, plast blokker og plast stabling ringer.
 2. Ikke suge tre deler eller batteri-opererte leker i vann. Leker som barnet ditt Thomas togsett og tre spor bør tørkes forsiktig med varmt vann og tørket umiddelbart. Hvis det er for skitten, prøv å legge litt natron til vannet. Ikke skrubb for hardt eller du kan ende opp med å tørke av maling eller noen detaljering.
 3. For den lille jenta dukker, tørk plast ansikt, hender og føtter med varmt vann og en myk klut. Eller du kan bruke rensing våtservietter. Kjoler og plast tilbehør kan vaskes for hånd. Ikke fukt dukkens hår.
 4. Bruke oppvaskmaskinen for plastleker. Men sørg for at du bare laste kraftigere leker og plassere den på den øverste kurven eller i oppvaskmaskin kurv.
 5. Les etiketten av utstoppede leker og andre leker laget av tøy. Mest utstoppede dyr kan settes i vaskemaskinen. Du kan plassere ditt barns små pelskledde venner i en vaskemaskin trygg netto klut kurv (den samme du bruker for dine delicates) før du legger for å beskytte dem. Sett i vaskemaskinen og kjøre i svak syklus. Ikke bruk varmt vann eller fargene kan blekne eller blø. Hvis barnet ditt har en favoritt kosedyr, kan det være lurt å vaske det en gang i uken for å vaske av eventuelle sikle, melk, bakterier og skitt.
 6. Etter hvitvasking utstoppede leker, sette disse i tørketrommelen. Ikke la utstoppede leker er fuktige. Muggsopp og andre bakterier kan begynne å vokse i dem.
 7. Vakuum bort støv fra barnets utstoppede leker.
 8. Hvis barnet ditt kosedyr har for mange fine detaljer, eller er for stor til å passe i vaskemaskinen, bør du vurdere å få det profesjonelt renset.
 9. Legg litt natron til rengjøring løsning. Det er en mildt slipemiddel og vil gjøre rengjøringen enklere. Natron gjenoppretter også lysstyrken av levende farger uten å skade ditt barns leker. For leker er håndvaskes eller dynket i et basseng, legge om en halv kopp natron. For utstoppede leker i vaskemaskinen, legge til en kopp i vaskesyklusen. Natron hjelper også å fjerne dårlig lukt, spesielt i utstoppede leker.
 10. På daglig basis, desinfisere alle tørk stand leker. Det er enkelt! Bare bland en spiseskje blekemiddel med en liter vann i en sprayflaske. Du kan nå spray unna.
 11. Rengjør hyllene og hyller der barnas leker holdes. Tørk med sanitizer løsning og vakuum før retur til nystekte renset leker.
 12. Unngå å bruke kjemiske desinfeksjonsmidler spray for ditt barns lek ting. Disse inneholder for mange sterke kjemikalier som kan forårsake kreft, allergi og andre respiratoriske reaksjoner. Prøv mer naturlige produkter ut i markedet eller lage din egen.
Hvordan du rengjør pjokk leker. Håndvask plast leker med varmt såpevann er fortsatt best.
Hvordan du rengjør pjokk leker. Håndvask plast leker med varmt såpevann er fortsatt best.

Leker som får mest kjærlighet trenger mest rengjøring. Hvis barnet får frem en leke, er det best å gi den en god tørk ned eller vaske det når du kommer hjem.