E2r

Hvordan du rengjør hvite gardiner

Å ha hvite gardiner i ditt hjem kan gi av en klassisk og rent utseende. Problemet med å velge hvit gardiner er at de er noe vanskelig å vedlikeholde. Over tid kan du legge merke til at hvite gardiner kan bli til en gulaktig farge. Du tror kanskje at du trenger å kaste bort gardinene så snart de slår inn en gulaktig farge. Dette trenger ikke å være tilfelle. Du kan vaske gardinene, slik at du kan få tilbake den lyse hvite som vil gjøre din indre lysere.

Her er fremgangsmåten for hvordan du kan vaske hvite fargede gardiner:

  1. Materialer som du trenger. Du trenger noen materialer for å rense hvite gardiner. Du trenger en støvsuger, sitronsaft fra friske sitroner, varmt vann og en kar der gardinene kan passe inn i.
  2. Forbered gardinene. Først må du bli kvitt alt støvet og partikler som har samlet seg på gardinene. Du kan gjøre dette ved hjelp av støvsuger. Gå over forsiden og baksiden av gardinene. Etter støvsuging gardinene, fjerne dem fra vinduene og sett dem til side.
  3. Forbered whitening løsning. Nå får litt sitronsaft og varmt vann. Forholdet av løsningen bør være en del sitronsaft til fire deler varmt vann. Blande oppløsningen. Sitronsaft er kjent for å være en naturlig whitener og dette bør kvitte seg med den gulaktig fargetone på gardinene.
  4. Suge gardinene. Når løsningen er klar, kan du allerede plassere de hvite gardinene i løsningen. Kontroller at gardinene er helt neddykket i vann og sitron løsning. La gardinene gjennomvåt i noen timer eller over natten.
  5. Heng gardiner til tørk. Etter soaking gardinene i løsningen, vri dem og henge dem utenfor tørke. Velg et sted der gardinene vil bli rammet av solen. Dette vil bidra til å bleke gardinene, som sitron vil fungere som et blekemiddel når solen treffer den. Når gardinene tørr, vil du legge merke til at gulaktig fargetone er fjernet og den slående hvit farge har kommet tilbake.
Hvordan du rengjør hvite gardiner. Materialer som du trenger.
Hvordan du rengjør hvite gardiner. Materialer som du trenger.

Dette er fremgangsmåten du må følge hvis du ønsker å rense hvite gardiner og bli kvitt den aldrende utseende. Hvis det er noen flekker på gardinene som er tydelig, kan du bruke en bleking løsning og noen oppvaskmiddel blandet sammen. Dette vil eliminere flekken. Pass på å ikke bruke ren blekemiddel som dette kan ødelegge materialet av gardin og kan selv foreta et hull på den.

For å opprettholde hvithet av dine gardiner

For å opprettholde hvithet av dine gardiner, er det tilrådelig at du rengjør dem minst fire ganger i året. Det vil være lettere for deg å rengjøre gardinene hvis det ikke er støvete. Du kan støvsuge gardinene en gang i uken slik at smuss og støv ikke vil akkumulere og endre fargen på gardinene.