E2r

Hvordan du rengjør en flis taket

Takstein er fabelaktig å se på

Takstein er fantastisk å se på. De låne et eksotisk utseende til et hus. Fordi flisen benyttes for taket består av et keramisk materiale og sement, kan den dyrke vekst av muggsopp, mugg og alger. Disse organismene kan bryte ned integriteten til flis og sakte spiser gjennom den, forårsaker lekkasjer og dilapidation. Dette bygger opp kan i stor grad påvirke flyten av regn fra taket ned til takrenner. Igjen, kan dette føre til lekkasje og ytterligere skade på hele strukturen. Det er viktig og avgjørende for å regelmessig rengjøre en flis taket for å holde det rent og forlenge holdbarheten. Dette er ikke en enkel jobb, og skal normalt overlates til eksperter. Likevel kan du spare en betydelig sum penger ved å gjøre det selv.

Hvordan du rengjør en flis taket. Takstein er fabelaktig å se på.
Hvordan du rengjør en flis taket. Takstein er fabelaktig å se på.

En. Forbered materialer. Noen av de materialer som trengs for jobben kan kjøpes hos din lokale maskin forsyning butikken.

  • En stige
  • En press eller makt vaskemaskin med 1200 PSI
  • Blekemiddel
  • Vann

2. Forbered løsningen. Å effektivt drepe mose og alger, vil du trenger for å forberede en løsning som du vil bruke for din høytrykksspyler. Du trenger vann blandet med en 1% løsning av klorin. Dette vil være nok til å fjerne ethvert bygge opp dine fliser. I stedet for blekemiddel, kan du velge å kjøpe en kommersiell kjemisk renere egnet for takstein. Igjen, besøk din lokale jernvarehandel for detaljer.

Takstein må rengjøres og vedlikeholdes hvert 2. år.
Takstein må rengjøres og vedlikeholdes hvert 2. år.

3. Sett stigen. Plasser stigen og inspisere områder som trenger oppmerksomhet. Noen ganger taket ditt ikke vil ha en enda oppbygging av mose og alger så det er viktig å konsentrere innsatsen på disse områdene. Imidlertid er det likevel viktig å inkludere hele taket i prosessen. Begynn med området med den tyngste bygge opp. Hvis du er bekymret for din sikkerhet på stigen, spør noen til å holde stigen mens du er der oppe.

4. Starter sprøyting. Fest en lang slange til høytrykksvasker hvis det ikke er den bærbare typen. Hell i rensemiddelet du valgt inn i vaskemaskinen. Gå opp på taket og begynne å skyte i vei. Hvis det er løv og kvister rundt taket ditt, ikke bekymre deg. Vaskemaskinen bør ta vare på det også. Fokusere på de områdene med tung bygge opp. Sørg for å vaske hele taket også.

5. Tørk taket. Når du har jevnt sprayet kjemisk rensing løsning, la det tørke naturlig. Fullstendig tørking vil være avhengig av solen. Det kan ta noen timer eller mesteparten av dagen. La taket for å tørke helt.

6. Skyll taket. Etter den tid taket tørker, kan noen av mose og alger som har dødd fortsatt være opp på taket. Fyll høytrykksvasker med vann og begynne sprengningsarbeid igjen. Når taket ditt vises plettfrie, kan du slappe av og vente på neste gang du er nødt til å gjenskape denne jobben på nytt.

Takstein må rengjøres og vedlikeholdes hvert 2. år

Takstein må rengjøres og vedlikeholdes hvert 2. år. Dette er nok tid før alger og mose begynner å bygge seg opp igjen. Sørg for å konsultere en profesjonell også. De kan gi deg tips om hvordan du kan holde dine fliser sunt også.