E2r

Hvordan du rengjør antikke møbler

Å ha antikke møbler gir en unik sjarm og karakter til ditt hjem. Antikke møbler viser fine håndverk ikke ofte finnes i dagens moderne møbler. Noen er ganske verdifull avhengig av kvaliteten og entydighet av elementet. Imidlertid kan noen antikviteter tendens til å se skitten på grunn av deres alder. Det er mulig å rengjøre antikke møbler, men litt omsorg må gis til det. Du ønsker ikke å ødelegge finishen på stykket, bare for å gjenopprette sin opprinnelige glans.

Hvordan du rengjør antikke møbler. Rydde arealet av stykket som du ønsker å rengjøre.
Hvordan du rengjør antikke møbler. Rydde arealet av stykket som du ønsker å rengjøre.

Hvis du har antikke møbler, men vet ikke hvordan du rengjør den, lese følgende enkle instruksjoner.

  1. Rydde arealet av stykket som du ønsker å rengjøre. Fjern noe på bordflater og innsiden av skap. Nå kan du tørke ned overflaten med en myk, tørr klut.
  2. Husk at du må være forsiktig når du håndterer antikke møbler. Pass på at du ikke gni for hardt. Ikke bruk sirkelbevegelser. I stedet gni følge den naturlige korn av tre for ikke å klø tre. Også, hvis du bruker noen rensemidler eller polsk, spot test i et lite synlig område først for å sjekke om behandlingen vil føre til misfarging eller fjerne lakk.
  3. Vær forsiktig rundt maskinvare som håndtak og hengsler. Du trenger å polere disse separat fra resten av veden. Bruk polere spesielt for brass å få frem glansen av maskinvaren.
  4. Hvis møblene har en overdreven lag av smuss, må du vaske møbler med litt såpevann. Prøv å bruke Murphy Oil såpe. Hvis du ikke har Murphy Oil Soap, oppløse noen dråper flytende såpe i en bøtte med varmt vann. Du kan bruke flytende håndsåpe. Ikke bruk oppvaskmiddel eller vaskemiddel på antikviteter. Bruk en liten bit av løsningen på en gang. Ikke påfør såpevann direkte på veden. I stedet, dyppe en myk klut i bassenget og gni det på overflaten du prøver å rengjøre. Skyll overflaten ved å tørke den med en ren, fuktig klut. Når ren, møbler nå klar til å bli polert.
  5. Ikke bruk stålull eller andre grove og slipende scrub svamper. Disse kan skade overflaten på trestykket slik riper.
  6. Å polere din antikke møbler, kan du kjøpe en flaske sitron olje og gni det på overflaten. Hvis du foretrekker det, kan du lage din egen sitron olje ved å blande en halv kopp olivenolje med 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft. Oljen vil polere overflaten av tre, mens sitronsaft vil rense overflaten og la en fin ren duft.
  7. Hvis det er en muggen lukt i antikke skap eller hyller, bare plassere en kopp natron i en grunn bolle. Dette vil absorbere noen dårlige lukter.

Gjenopprette antikke møbler til sin opprinnelige glans og skjønnhet følge de enkle stegene ovenfor. Når du har renset antikk grundig, vil du bare trenger å opprettholde den ved å tørke den eller polering det av og til med sitron olje.