E2r

Hvordan du oppbevarer antikke quilts

Det er viktig å ta godt vare på dyrebare familien arvestykker som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Det kan være kunst, bilder, klær, kuriositeten eller knick-knacks, selv ting som dyner, servise, etc. Metoder for bevaring og vedlikehold varierer med hva slags objekter du ønsker å holde på, og dette er også sant på antikke quilts som kan ha blitt testamentert til deg av eldste i familien din. Hvis du vil vite hvordan du lagrer antikke quilts på riktig måte, kan du lese gjennom trinnene som følger.

Trinn 1

Hvordan du oppbevarer antikke quilts. Metoder for lagring.
Hvordan du oppbevarer antikke quilts. Metoder for lagring.

Metoder for lagring. Du kan trygt lagre dine antikke og gamle dyner i en rekke måter som vil sikre at de forblir bevart og vare i lang tid. Uansett metode for lagring du bruker, er det viktig å huske å ta noen forholdsregler som:

  • Unngå materiale som plast, papir, papp eller tre for lagring quilts. Dette kan føre til tynning av quilt stoff, flekker eller tårer som kanskje ikke er mulig å reparere eller rengjøre.
  • Oppbevar quilts på et kjølig, mørkt sted hvor de ikke utsettes for sterkt lys eller direkte sollys, noe som kan føre til at fargene falmer
  • Sørge for at dyner er alltid tørr og fri for enhver form for fuktighet eller fuktig, før du lagrer dem.

Trinn 2

Lagring quilts i det fri. En enkel metode for å lagre antikke quilts er å spre dem flatt over en ubrukt seng eller madrass, i et rom eller plass der det er vanligvis mindre trafikk. Plasser et gammelt ark eller teppe på toppen av sengen, deretter spredt dynen over dette. Hvis du har mer enn én dyne, lag dem på overflaten, en etter en, og deretter dekke dem med en annen gammel tykk ark eller coverlet. Dette vil hindre støv fra samler på quilts, skyggelegge dem fra direkte lys og holde quilt materialet trygt fra oppløsning.

Trinn 3

Trinn 1. Lagring quilts i det fri.
Trinn 1. Lagring quilts i det fri.

Folding quilts. Aldri fold quilts som du ville noen andre ark eller tekstiler. Plasser alltid quilt mellom to gamle laken og bruke et trekkspill-lignende mønster å kaste dem, slik at ingen bretter dannes og stoffet forblir intakt.

Trinn 4

Lagring i små rom. Hvis du finner ut at du ikke har noen plass nok til å lagre quilts i metodene diskutert i de forrige trinnene, kan du prøve følgende i stedet:

  • Brett quilts i trekkspill mønster som i forrige trinn, legg den i en beholder for eksempel en Rubbermaid pakke eller tilfeller laget spesielt for lagring gamle dyner.
  • Plasser disse tilfellene under sengen eller i overhead skap som er tørre og fri for fukt og fuktig.

Trinn 5

Hengende dyner. Dette er enda en metode for å lagre dine antikke quilts, forutsatt at du tar alle forholdsregler som er oppført i trinn én. Lag en hylse av stoff rundt 4-5 inches bredt, fest den til toppen bakkant av quilt og tuck i alle lag av teppet langs hele lengden med masker hver tomme eller så. Deretter bruker du en sterk stang som vil ta belastningen av slutte helt uten å bøye eller bryte. Skyv stangen gjennom stoffet ermet opprettet og henge den på veggen. Men sørg for å ikke la quilts som henger på veggen i lange perioder av gangen. Ideelt sett, kan du henge quilts på denne måten for om lag halvparten av året og lagre dem i noen av de andre metodene, for de neste seks månedene.


Etter de riktige metodene for å lagre antikke quilts vil sikre at de er godt bevart i god stand i lang tid. Også viktig er at du ikke trenger å bruke for mye tid eller penger på å lagre dem på riktig måte.