E2r

Hvordan du lagrer poteter i sommer

Poteter er sommer-vokst knoller

Poteter er sommer-vokst knoller, som betyr at gitt de rette forholdene, vil de vokse i sommer selv under lagring. Ingen ønsker å bruke poteter med spirer, så det er viktig å oppbevare poteter på riktig måte. Denne artikkelen vil lære deg hvordan du gjør det.

  • Potetene vaskes. Du trenger ikke nødvendigvis å skylle potetene, alt du trenger å gjøre er å børste jord av deg spuds. Skylle dem kan forårsake spirende eller forringende. Hvis du ønsker å vaske dem, sørg for å vente på dem tørke helt før du setter dem i lagring. Under ingen omstendigheter bør du lagre dem fuktig.
  • Se etter tegn på spirende. En spirende potet blir grønnaktig og utvikler nye vekster. Potet spirer er generelt giftig hvis spist i store mengder. Så hvis du ser at potet er spirende eller har en nyanse av grønt, er det best å kvitte seg med det. Du kan selvsagt fortsatt bruke den. Bare fjerne de spirer og grønnlige deler.
  • Se etter lagring beholdere. Kurver eller rot binger er bra for lagring poteter fordi de tillater luftsirkulasjon. Hvis imidlertid slike containerne ikke er tilgjengelige, kan du bruke papirposer. Plastposer er ikke tilrådelig å bruke, med mindre du slå hull på dem.
  • Dekk lagercontainere. Best hvis lagercontainere har lokk. Hvis de ikke har lokk, kan du dekke lagercontainere med håndkle, papp eller avis for å hindre lys fra å komme gjennom. Lys er en no-no fordi det oppmuntrer spirende. Nå, sørg for ikke å overfylle dine lagercontainere å unngå svinn. Hvis du har mange poteter, sørg for å bruke store beholdere.
  • Hold potetene i et mørkt og tørt sted. Lagringsområdet må være godt ventilert og bør ha en temperatur på omtrent 45 ° C. Noen mennesker finner sin kjeller eller garasje et godt sted å oppbevare poteter. Så prøv å sjekke din egen kjeller og garasje og se om noen av dem gjør en ideell potet lagringssted.
  • Unngå kjøle potetene. Det er vår vanlige beslutning om å sette potetene i kjøleskapet, men dette viser seg å være ikke en ideell lagring. Med sin fuktig tilstand, fremmer kjøleskap spirer og gjør poteter nesten uspiselige.
  • Sjekk dine poteter fra tid til annen. Det er best å bruke potetene så snart som mulig. Men hvis du har tenkt å lagre dem for en lang periode, husk å sjekke på potetene og se om de spirer, begynner å bli skadet, eller opprettholde kvaliteten. Hvis de ikke ser bra ut, justere sine omgivelser eller flytte dem til et annet sted. Kast potetene som viser tegn på skader og spirende.

Hvis riktig lagret

Hvordan du lagrer poteter i sommer. Se etter tegn på spirende.
Hvordan du lagrer poteter i sommer. Se etter tegn på spirende.

Hvis riktig lagret, kan dine poteter vare i uker og vil være klar for matlaging. Før du bruker, må du sørge for grundig vask potetene for å fjerne jord. Husk at skrelt og kuttet poteter vil bli mørkt etter noen minutter. Å holde dem fra mørkere, sette dem alle i en bolle med kaldt vann. Bedre ennå, ikke kutt eller skrell dem hvis du ikke har tenkt å koke dem med en gang.