E2r

Hvordan du lagrer gresskarkjerner

Hvis du ønsker å vokse gresskar i din egen bakgård

Hvis du ønsker å vokse gresskar i din egen bakgård, så bedre begynne å lete etter frø. Selv om det er praktisk å kjøpe frø fra en hagearbeid butikk eller din lokale nurseryman, er voksende gresskar mye morsommere hvis du starter med dine egne høstet frø. En fordel med voksende frø du selv lagret er at du vet nøyaktig hvordan de vil slå ut. Men husk at lagring er en viktig del av å spare frø. Hvis de er lagret på riktig måte, vil de lykkes vokse inn næringsrik gresskar. Her er hvordan du lagrer gresskarkjerner.

Hvordan du lagrer gresskarkjerner. Kjøp et gresskar fra en bondens marked.
Hvordan du lagrer gresskarkjerner. Kjøp et gresskar fra en bondens marked.
  • Kjøp et gresskar fra en bondens marked. Velge hva slags gresskar du ønsker å vokse. Sørg for at den er moden og av god kvalitet. Vask og kutt gresskar. Hvis du bruker den for Halloween, kuttet bare den øverste delen.
  • Høst frø. Gjør dette ved å skrape massen ved hjelp av en skje. Sørg for å bruke litt kraft, spesielt hvis massen er litt vanskelig å fjerne. Sett massen i en sil og legg den under kranen. Mens du skylling, løsner frøene fra massen for hånd. Du trenger ikke nødvendigvis å lagre alle frøene, bare velge noen. En god regel å følge er å plukke frø tre ganger antall gresskar planter du ønsker å dyrke. På denne måten har du reservedeler frø i tilfelle ikke alle frø vokse vellykket.
  • Tørk gresskarkjerner. Legg dem på en stekeplate kledd med tørkepapir, og pass på å ordne dem i ett lag med nok plass i mellom. Dette vil hindre dem fra å lime sammen. La dem tørke for en hel dag.
  • Kurere gresskarkjerner. Linje stekeplate med frisk papirhåndkle og ordne gresskarkjerner på den igjen. Vær oppmerksom på avstand. La frøene i et tørt, kaldt område. Holde dem der for en uke eller til de er helt tørre. Hvis du lagrer dem fuktig, vil gresskarkjerner ende opp råtne og mugne.
  • Oppbevar gresskarkjerner. Dine gresskarkjerner er nå klar for lagring. Overføre dem i en konvolutt eller en papirpose. Du må sørge for at det er tett forseglet for å hindre fukt oppbygging. Merke konvolutten eller bag med lagring dato, og deretter la frøene i et tørt, kaldt område før du er klar til å plante dem. Hvis du foretrekker det, kan du lagre dem i flere måneder, men sørg for å jevnlig kontrollere dem. Du må sørge for at de er friske og ikke mugne.
  • Kjøle frøene. Kjøleskapet er en ideell lagring miljø for gresskarkjerner. Igjen, sette frøene i en konvolutt eller pose og la dem i kjøleskapet for så lenge som nødvendig. Sørg for å sette frøene på baksiden hjørnet av kjøleskapet og regelmessig sjekke dem for mugg eller forringende.

Du kan plante gresskarfrø måneder etter lagring. Hvis de er riktig omsorg, vil de vokse til næringsrik og sunn gresskar. Bruk gjødsel og sørg for å vanne gresskar tungt.