E2r

Hvordan du bruker en spork

En spork er et redskap som har bollen av skjeen og tindene på gaffelen, derav navnet. Det ble gjort for bekvemmeligheten av å konsumere mat som krever bruk av både skje og gaffel. Spork først inn i bevisstheten til allmennheten når Kentucky Fried Chicken introduserte det i 1960 som en av sine kjøkkenutstyr, men spork faktisk har vært brukt i mye lengre enn folk vet. Det var i 1940 at hæren brukte spork. Og årene før det, i 1800 spesielt, ble ideen om spork underholdt. Selv spork utviklet seg, forblir sin funksjon den samme: Å gjøre å spise coleslaw, salat, mac og ost, og alle andre mat som trenger den kombinerte kraften av skjeen og gaffelen mye enklere. For maksimal nytte, her er noen tips om hvordan du bruker en spork.

  • Begrense bruken av spork til egnede matvarer. Selv spork har to funksjoner, er det noen matvarer spork ikke kan holde. For eksempel, kan spork ikke brukes til suppe, som bollen del av det er for tynt, og slutter med tindene. Du kan ikke også bruke den til å øse ris og store biter av kjøtt. Du kan imidlertid bruke den til å spise små biter av mat som erter, makaroni, mais, gulrøtter og poteter.
  • Skjær matvarer med spork. I mange tilfeller, fungerer spork også som en kniv. Du trenger bare å bruke den siden av det å skjære maten. Men kan spork ikke klippe større og hardere matvarer som kjøtt. Det er bare bra for mat som er lettere å skjære og kutte. Plast sporks kan heller ikke alltid være utstyrt for å kutte.
  • La mat nederst Styrofoam beholderen. Hvis du bruker spork å spise mat i en Styrofoam container, gjør det et poeng å forlate et lag av mat på bunnen. Dette er slik at du unngår å ripe opp Styrofoam og lage en ytterst ubehagelig skraping lyd.
  • Vær forsiktig med måten du løfter maten. Det er enkelt å starte mat i luften når du bruker spork. Dette er fordi noen av sporks har bleke og korte tinder, svekke deres grep om maten derfor være svært oppmerksom når du løfter din spork mot munnen. Husk å unngå raske, plutselige håndbevegelser, slik at du ikke ved et uhell slenge mat i luften.
  • Bruk spork bare som et alternativ redskap. Hvis maten kan spises med en skje og en gaffel, så for all del å bruke en skje og en gaffel. Hvis spork er fraværende i middagsbordet eller om det ikke tilbys til deg, ta det til å bety at bruk av spork er helt unødvendig. Husk at spork er bare et alternativ redskap, bruken er begrenset. Så hvis det ikke er til stede, glem å spørre etter den. Men hvis det blir tilbudt deg, så liker å bruke den.

Bortsett fra KFC

Hvordan du bruker en spork. Begrense bruken av spork til egnede matvarer.
Hvordan du bruker en spork. Begrense bruken av spork til egnede matvarer.

Bortsett fra KFC, andre fast food butikker, for eksempel Taco Bell, bruker sporks. Slike sporks er vanligvis laget av plast og er disponibel. Det er imidlertid noen diners som bruker metall sporks.