E2r

Hvordan bruke natron trygt

Natron er en av de mest vanlige husholdning rettsmidler

Baking soda er en av de mest vanlige husholdning rettsmidler. Også kjent som natrium-bikarbonat, er denne forbindelsen ikke giftig, jord-vennlig, og relativt billig. Men ikke feil det for noe som ikke har noen bruk i det hele tatt. Faktisk kan du bruke natron i mer enn et dusin måter. Dens naturlige sammensetningen gjør det trygt å bruke i matlaging, renhold, personlig pleie, og selv rørleggerarbeid og industriell bruk.

Riktignok at natron er 100% naturlig og trygt å bruke i hjemmet, er det fortsatt mange ting for deg å vurdere i å sørge for at du bruker natron trygt. Her er noen av dem:

Hvordan bruke natron trygt. I å sette ut branner.
Hvordan bruke natron trygt. I å sette ut branner.
  1. I å sette ut branner. Baking soda har evnen til å slokke branner. Nøye scatter natron pulver over brannen, og det eliminerer oksygen i ilden som det brenner. Vær oppmerksom på at du kun skal administrere dette på små branner. Ikke bruk denne teknikken for branner startet av matolje og lignende, som brann kan bare bli større. For branner som disse, ville det være best å ringe brannvesenet.
  2. Som en luktfjerner. Baking soda har evnen til å eliminere kraftige lukt. Mens du kan enkelt sette en boks med natron i skoen skapet, må hensyn tas i å plassere en boks med natron i kjøleskapet. Det ville være best å sette boksen i et trygt hjørne der det ikke vil velte og spredt på noen av maten. Natron er fortsatt en kjemisk forbindelse, og det kan utløse ulike reaksjoner bør det være i kontakt med andre mat. Også ta forholdsregler i spredning natron på kjæledyr områder for å fjerne lukt. Ta kontakt med veterinær først for mulige reaksjoner fra innånding.
  3. Generelt husholdning rengjøring. Baking soda er perfekt for husholdning rengjøring, men det er en riktig måte å bruke det trygt. Den beste måten å rengjøre med natron er ved å gjøre en lime ut av det med litt vann eller eddik. Ikke bare sprer natron pulver på en overflate for å rengjøre den. Innånding av store mengder natron pulver kan forårsake hoste og nysing. Det ville være best om denne metoden ble unngått, spesielt i husholdninger med medlemmer som lider av respiratoriske plager som astma.
  4. Som et antacid. Baking soda er trygt å svelges slik som å behandle en hyper-syrlig mage. Imidlertid bør det ikke inntas direkte og bør blandes godt med en drink. Direkte inntak vil det gjøre det arbeidet på et øyeblikk og gjør at du føler deg kvalm og passere gass ofte.
  5. Som et metall renere. Påfør litt natron på krom kraner og bad inventar. La det satt en stund, deretter buff med den blanke siden av aluminiumsfolie. Du vil merke at det er en reaksjon mellom natron og aluminium, så aldri bruke natron på aluminium inventar.

Du vil bli frelst fra unødvendige utgifter bare ved å holde en boks med natron hjemme. Men du bør vite hvordan du skal bruke det trygt å bli spart mulige implikasjoner for din helse og eiendeler.