E2r

Hvordan beskytte ditt hjem mot allergener

Allergener og urenheter florerer i luften rundt oss

Allergener og urenheter florerer i luften rundt oss, selv i trygg havn i våre egne hjem. Familiemedlemmer med astma og dem følsomme for allergener vil være den aller første som rammes. Du har sannsynligvis aldri kan bli kvitt alle disse mikroskopiske helsefare, men hva du kan gjøre er å effektivt beskytte ditt hjem mot potensielle allergener. Her er hva du kan gjøre.

Pinpoint allergener du er mest følsom for

Hvordan beskytte ditt hjem mot allergener. Pinpoint allergener du er mest følsom for.
Hvordan beskytte ditt hjem mot allergener. Pinpoint allergener du er mest følsom for.

Pinpoint allergener du er mest følsom for. Du må finne ut hva du og andre medlemmer av familien din er allergisk mot. Enten det er følsomhet for allergener som mugg, pollen, dander, støv, etc., må du vite med en gang, slik at du kan fokusere på hvordan du best kan beskytte dere fra dem.

Plasser luftrensere rundt hjemmet

Plasser luftrensere rundt hjemmet ditt. Luftrensere stripe skadelige komponenter fra luften. Plasser dem rundt strategiske områder i ditt hjem-soverom, bad, og delte områder som stue, spisestue og kjøkken. Dette er også lurt å bruke hvis du har røykere i huset.

Bruk en luftavfukter

Bruk en luftavfukter. Et unormalt høyt nivå av fuktighet er en avl punkt for en rekke allergener som muggsopp og mugg. Det bidrar også til en generell følelse av ubehag i hjemmet ditt, og kan gjøre innbyggerne mer utsatt for allergier og milde plager. En luftavfukter er nyttig siden det bidrar til å redusere luftfuktigheten i hjemmet ditt, og hindrer allergener fra å multiplisere. Den ideelle innstillingen vil være mellom 35 til 40 prosent siden mugg og støvmidd florerer i 50 prosent luftfuktighet.

Rengjør alle luftkanaler

Allergener og urenheter florerer i luften rundt oss. Plasser luftrensere rundt hjemmet ditt.
Allergener og urenheter florerer i luften rundt oss. Plasser luftrensere rundt hjemmet ditt.

Rengjør alle luftkanaler. Rengjør kanaler av HVAC (oppvarming / ventilasjon / air-conditioning) system. Deretter installerer en Helpa (høy effektivitet lavtrykk luft) filter på din HVAC system. Til slutt, dekk til åpningene med filter kluter som ytterste sikkerhet.

Bytt leker og puter med allergivennlige seg

Bytt leker og puter med allergivennlige seg. For astmatiske og allergiske barn, plysj, utstoppede leker og puter er ikke tilrådelig. I stedet gir dine barn med allergivennlige seg.

Støvsug regelmessig. Bruk støvsuger jevnlig og gi det et HEPA (høy effektivitet partikler luft) filter, med poser som besegler i oppsamlet støv.

Rengjøre kjøleskapet dryppformen. Det er en potensiell grobunn for mugg, så rengjør den minst annenhver uke.

Endre din ark regelmessig

Endre din ark regelmessig. Tillate 1-2 uker å passere før du skifter laken og sengetøy. Vask brukte ark med varmt vann for å drepe støvmidd og andre allergener. Når du setter den i tørketrommelen, justere til en høyere temperatur.

Ikke bruk vegg-til-vegg-tepper

Ikke bruk vegg-til-vegg-tepper. Glatte gulv som tre, marmor, linoleum, fliser, vinyl, eller konkret hjelp betydelig i å minimere allergener. Mens tepper og pledd bidra til mugg spesielt når damp-renset, utsatt for fuktighet, og væskesøl.

Adopter allergivennlige kjæledyr

Adopter allergivennlige kjæledyr. Hvis du fortsatt ønsker å ha kjæledyr, vedta eller kjøpe allergivennlige dyr. Mindre hunderaser i særdeleshet, er mer allergivennlige enn større raser.

La ut den friske luften i og bedervet luft ut

La ut den friske luften i og bedervet luft ut. Åpne vinduene en gang i blant for å slippe ut innestengt eller dårlig luft. Du kan gjøre dette når luftfuktigheten er lav. Bare en kort tid vil gjøre. Du kan lukke vinduene når stuffiness er borte.

Gjør hjemmet ditt en sko-fri sone. Når du tar skoene inne i huset, må du også ta i alle akkumulerte skitt og allergener. Bedre bruk myke tøfler eller sokker når du er hjemme. Har en utpekt et sted hvor du kan sette skoene på, ta dem av og la dem.

Det er lettere å beskytte ditt hjem fra allergener når du er klar over hva du og din familie er mest følsomme for. Det er også bedre å følge forholdsreglene og vedlikeholde ditt hjem rent og pent for ikke å kompromittere noens helse.