E2r

Hvordan å sammenligne typer brannslokkeapparater

Når en brann bryter ut

Når en brann bryter ut, er den første tingen å gjøre for å ikke få panikk og ringe myndighetene hvis du ikke har brann sensorer som automatisk rapporterer en slik hendelse. Men du kan ikke bare vente til de kommer, spesielt hvis brannen er bare om å begynne og er fortsatt containable. Tar skritt for å sette en brann ut selv krever bare litt mot og en brannvern enhet som en brannslukker.

Brannslukkingsapparater fungerer ved kvalte brannen ved hjelp av visse trykksatte kjemiske innholdet. Ved hjelp av brannslukningsapparater er veldig enkelt. Bare trekke ut sikkerhetsnål og trykk spaken ned mens guiding slangen direkte til brannen kilden og ikke flammene.

Saken er, kan du ikke bare bruke noen form for brannslukningsapparat, som feil type kan slå en heroisk øyeblikk inn i en verre tragedie. Ved valg av type brannslukningsapparat å bruke, må du først ta hensyn til de typer materialer i området.

Forskjellige klasser av brann basert på materialer:

Hvordan å sammenligne typer brannslokkeapparater. Pulver brannslukkere - Disse typer er fylt med monoammonium fosfat og trykksatt nitrogen.
Hvordan å sammenligne typer brannslokkeapparater. Pulver brannslukkere - Disse typer er fylt med monoammonium fosfat og trykksatt nitrogen.
 • Klasse A: Branner utbrudd fra papir, plast og andre faste stoffer
 • Klasse B: Brannfarlige væsker som olje, parafin, bensin
 • Klasse C: Brannfarlige gasser som butan, propan, metan
 • Klasse D: metaller som magnesium, aluminium, titan
 • Klasse E: Branner som involverer elektriske apparater
 • Klasse F: Cooking olje og fett-baserte stoffer

Med disse nummerert brannfare, kan du bestemme hva slags brannslukningsapparat skal brukes. Her er de forskjellige typer apparater i butikken:

 • Pulver brannslukkere - Disse typer er fylt med monoammonium fosfat og trykksatt nitrogen. De kan håndtere Klassene A, B og C branner og dermed betegnes en multipurpose brannslukningsapparat. Det anbefales for gass branner, men du må huske på at når du møter gass branner, må du takle kilden først.
 • Skum type brannslukkere - Vanlig brukte for klasse A og B branner, er disse typene ikke anbefalt i håndteringen av elektriske branner.
 • Vann brannslukkere - også kjent som APW eller Air-trykkvann, disse typene er de billigste og mest brukte. Men denne typen anbefales kun for klasse A branner.
 • Carbon Dioxide brannslukkere - Dette er et godt valg for Klasse E branner, som det ikke forlate skadelige rester som kan forårsake skade på apparater i nærheten. Det er passe også å forholde seg til klasse B og C brann typer.

Ta vare på brannslukningsapparat sikrer full funksjonalitet når den tid kommer. Her er noen tips om hvordan du tar vare på din brannslukningsapparat:

Når en brann bryter ut.
Når en brann bryter ut.
 1. Jevnlig sjekk på brannslukningsapparater, minst en gang i måneden, og hvis det er et tørt pulver type, må du riste den for å hindre at pulveret avgjøre. Regelmessige inspeksjoner av fagfolk er nødvendig.
 2. Sikre at folk lett kan se hvor brannslukningsapparat ligger ved å sette opp et synlig tegn.
 3. Kontroller at tamper segl og sikkerhetsnål er intakte.
 4. Rense kroppen av brannslukningsapparat fra eventuelle korrosive materialer som olje.
 5. Hvis brannslukningsapparat ser dårlig og er fylt med bulker, eller krever lading, umiddelbart ringe leverandøren.

Omgang med ild er en alvorlig oppgave, og med en riktig type brannslukker hendig, kan jobben gjøres. Men for situasjoner du ikke kan håndtere, da brannen vokser seg større enn enheten kan håndtere, er det alltid best å overlate til hendene på fagfolk.