E2r

Hvordan å helle en armert betonggulv

Helle betong for å bygge en etasje er en veldig enkel oppgave

Helle betong for å bygge en etasje er en veldig enkel oppgave. Alt som trengs er en tipping av betong blanding container slik at sementen blandingen vil strømme ut. Jo større utfordringen er ikke i det strømme men i utarbeidelsen av området for armert betong gulvet, spesielt i utarbeidelsen av armering før støping. I denne artikkelen vil du ikke lære å helle betong (som det er veldig lett å gjøre), i stedet vil du lære prosedyre som vil sette opp armering og forberede området for å helle av betong for gulvet.

  1. Mål området og begynner å grave. Følg plan eller blåkopi. Bruk markører til å sette av grenser og grave i bakken opp til dybden er angitt i oppskriften eller plan for gulvet.
  2. Sett opp en brettet ramme å tjene som støpeform for formen på gulvet. Styrene vil stå rundt omkretsen av gulvarealet. Du må holde opp styrene sikkert med innsatsen.
  3. Komprimerer undergrunnen. Du kan gjøre dette ved stamping. Legg et basislag på toppen av underlaget; grus er den som oftest brukes, men resirkulert betong er også et annet alternativ. Tamp denne base, også, for å gjøre den stabil og kompakt.
  4. Klargjør forsterkning. Sveiset netting er den vanligste forsterkningsmateriale for betonggulv. Det er effektivt i å hindre sprekkdannelse. Men hvis gulvet er ment å opprettholde en større lastekapasitet, vil du trenge sterkere armering. For dette kan du bruke armeringsstål stenger eller forsterkende barer (også kjent som armeringsjern). Forsterkningsmaterialet bør dekke gulvflate og bør plasseres over basislaget. Imidlertid bør armeringen være ca 02:58 inches fra gulvet omkrets. Hvis du bruker netting for forsterkning og du trenger mer enn ett ark av netting for å dekke gulvet området, sørg for at arkene overlapper ved ikke mindre enn en halv fot. Hvis du velger å bruke armeringsjern, plassere dem i form av et rutenett med firkanter som måler 1,5 meter med 1,5 meter. I tilfeller av bar overlapper, sørg for at overlappingen er ikke mindre enn en fot. De overlapper bør være sikkert holdt sammen av ledninger.
  5. Sett opp forsterkning. Plasser forsterkning omtrent halvveis gjennom gulvets dybde. Dette betyr at dersom dybden på gulvet ditt er seks inches, bør forsterkning være tre inches over bakken. Du kan gjøre dette enklere ved å holde opp enten netting eller armeringsjern rutenett med betongblokker slik at den er hevet til riktig høyde. Unngå å bruke murstein å holde opp forsterkning; mursteinene er porøs og vil være svake punkter på gulvet.
  6. Hell betongen. Spre det jevnt ned i formen ved hjelp av en rake. Bruk en avretter nivå overflaten med styrets kanter. Flyte betongen etterpå for å glatte overflaten. Når betongen begynner å tykne og er ikke lenger soupy, kan du bruke en edger å runde og jevne ut kantene.
  7. Riktig kurere betong. Herding tar tid. Sørg for at betongen ikke tørker opp raskt. For å holde betongen fuktig i ca tre dager som det botemidler, dekke overflaten med en polyuretan ark. Betong vanligvis kurer helt og oppnår sitt høydepunkt styrke etter ca en måned.
Hvordan å helle en armert betonggulv. Mål området og begynner å grave.
Hvordan å helle en armert betonggulv. Mål området og begynner å grave.

Med disse instruksjonene, kan du nå lage en armert betonggulv mer kyndig og mer effektivt.