E2r

Slik maling av utsiden av et hus

Hjemmet ditt ytre er ofte det første som dine naboer og gjester legger merke til. Hvordan huset ditt utvendig ser vanligvis etterlater et varig inntrykk. Dette understreker viktigheten av å ha huset ditt utvendig malt. Bortsett fra dette, vil ha et holdbart belegg av maling beskytte husets eksteriør fra elementene. Regn, snø og selv i sterkt sollys har en måte å arbeide i treverk og betong, og svekke strukturen.

Dette trenger du:

Slik maling av utsiden av et hus. Forbered overflater for maling.
Slik maling av utsiden av et hus. Forbered overflater for maling.
  • Slange med spray munnstykke
  • Vaskemiddel
  • Pensler
  • Valser
  • Latex primer
  • Latex utvendig maling
  • Kitt og sparkel
  • Arbeidsklær
  • Sandpapir
  • Gardintrapp

Forbered overflater for maling

Forbered overflater for maling. Det første du bør gjøre når du maler huset ditt utvendig er å rengjøre overflatene. Hvis huset har gamle, chipped og peeling maling, må du ta dette av, for å sikre at den nye malingen vil følge riktig. Du kan bruke kommersielle malingsfjerner å svekke de gamle lag med maling, og deretter skrape disse av med en skrape. Alternativt kan du sand den gamle overflaten av manuelt eller med en elektrisk slipemaskin.

Du må da fylle ut noen ujevn overflate, for eksempel gropene, bulker og spikerhull med kitt. Pass på å sand over denne overflaten en gang tørket, slik at du at huset ditt utvendig vil se enda.

Etter sliping og glatting

Forbered overflater for maling. Etter sliping og glatting.
Forbered overflater for maling. Etter sliping og glatting.

Etter sliping og glatting, må du gi din utvendig en god rengjøring. Du kan bruke en trykksatt slange med en spray munnstykke og regelmessig rengjøringsmidler for å få skitt av de utvendige flatene. La huset ditt lufttørke over natten, for å sørge for at du ikke felle i fuktighet under ny maling jobb.

Pass på at du ikke dryppe maling på verandaen din på bakken ved å ta godt feste gamle aviser eller plast ark på plass, ved hjelp av maskeringstape. Dekke alle andre ikke-lakkerbare deler av huset, som vindusglass. Du vil også være lurt å male forskjellige områder hver for seg, for eksempel vindusrammer, dører og trim, så dekker disse også.

Påfør primer

Påfør primer. Rør latex primer og påfør på huset utvendig. Bruk en maling valse for store områder, og pensler for hjørner og vanskelig tilgjengelige områder. La primeren tørke i en dag, etter som du må bruke et annet lag med primer.

Påfør malingen

Påfør malingen. Rør malingen godt, og påfør på primer. Igjen, bruk en maling valse for store områder, fra topp til bunn. Bruk pensler for vanskelig tilgjengelige hjørner. La hvert lag tørke i en dag, for best resultat. Du vil vanligvis må søke 02:58 lag med utvendig maling.

Du må gjenta denne prosessen på høydepunktene på utsiden, for eksempel vindusrammer, dørkarmer, og trim. De fleste designere vil anbefale å bruke et eggeskall eller matt finish for huset utvendig selv, og glanset finish for aksenter. I det minste, kan det være lurt å bruke kontrastfarger-en grunnleggende farge på ytterveggene, og lysere farger på aksenter.