E2r

Hvordan velge belysning

Mens vi går inn i et rom, må vi først merke til møbler, så våre øyne sveiper over detaljene og aksent stykker, for eksempel en stor vase, gulvteppet, eller et maleri hang på en vegg. Når vi gjør det, vi umiddelbart føler vibe dette rommet er å gi ut bare ved kombinasjonen av de forskjellige designelementer funnet i den. Dette er hvordan vi vet at et rom har en rustikk, moderne, moderne eller klassisk tema. Bortsett fra møbler og design stykker, er et annet viktig element som bidrar til å sette stemningen belysning. Med riktig belysning, kan vi forvandle ethvert rom om til en koselig og varm plass med mykt lys, eller gi den en arkitektonisk preg med en ren og moderne belysning.

Gitt den viktige rollen belysning spiller i å sette stemningen og understreker tema og stil, er det viktig å vite hvordan du skal velge belysning som er hensiktsmessig for et rom eller en bestemt funksjon. Her er noen forslag for å hjelpe deg med denne oppgaven.

Trinn 1

Hvordan velge belysning. Vurdere behov for belysning i rommet.
Hvordan velge belysning. Vurdere behov for belysning i rommet.

Vurdere behov for belysning i rommet Selvfølgelig er det viktigste formålet med å installere lysarmaturer i et rom slik at den lyser;. De er ikke bare installert for dekorative formål. Derfor er den viktigste faktor til å bli betraktet som de faktiske behov for belysning av rommet. For eksempel kan en spisestue eller stue har en lysekrone siden disse rommene ringe for koseligere ambient belysning. På kjøkkenet, kan innfelt belysning skal plasseres under overskap og over benkeplater for mer fokusert oppgave belysning. I barnehagen, kan det hende du trenger å installere forskjellige lysarmaturer adressering ulike behov: Rommet krever generell ambient lys i løpet av tidlig kveld, men i løpet av natten feedings en myk glød som ikke er altfor grell foretrekkes.

Trinn 2

. Vurdere størrelsen på rommet For å fastslå den spesifikke form for belysning som vil effektivt lyse opp hele rommet, kan du bruke dette allment akseptert formel som en guide:

Rommets bredde x lengden på rommet x 1,5 = obligatorisk wattstyrke.

Derfor, for en liten 9x9 ft soverom, trenger du to 60-watts pærer for å lyse opp rommet. I rom som krever lysere belysning, for eksempel et bad, kjøkken, eller hjemmekontor, bytt 1,5 med 2,5. Denne formelen er et viktig verktøy, spesielt siden det er så mange nye produkter som alle tilbyr ulike wattstyrke alternativer. Å ha en enkel guide som dette vil velge den beste kombinasjonen av belysning for å møte dine behov.

Trinn 3

. Vurdere størrelsen på rommet. Vurdere den eksisterende utformingen av rommet.
. Vurdere størrelsen på rommet. Vurdere den eksisterende utformingen av rommet.

Vurdere den eksisterende utformingen av rommet. Bortsett fra evnen til å lyse opp rommet, er den neste viktige hensyn selvfølgelig, for å utfylle den eksisterende design og innredning av rommet. Det finnes ulike design, teksturer og utførelser som utfyller hverandre bestemt tema. En rustikk design kan bruke smijern lysekroner og lampetter, mens en moderne design ville ha mer nytte av de enkle og rene linjer med moderne lysanlegg.

Trinn 4

Vurdere effektivitet og brukervennlighet. Til slutt, i å velge belysning, alltid være på utkikk etter miljøvennlige alternativer som er mer effektiv og krever mindre energi. I dag har CFL pærer kommet for å erstatte vanlige glødepærer fordi det tidligere bruker mindre energi enn sistnevnte. Ved hjelp av disse i hele hjemmet ditt vil ikke bare redusere de globale behovet for elektrisk kraft, de vil også hjelpe deg å spare penger på din personlige strømregningen.