E2r

Hvordan koble en pumpe til en svømmehall

Hjertet av svømmebassenget filtreringssystem er pumpen

Hjertet av svømmebassenget filtreringssystem er pumpen. Du trenger ikke endre vann i svømmebassenget hver dag hvis du har en effektiv filtrering. Hva filtreringssystem gjør er å kontinuerlig pumpe vann fra bassenget. Vannet går gjennom filtrering og kjemiske renseanlegg og deretter tilbake til bassenget igjen. Denne syklusen sikrer at bassenget holdes rent og bakterier gratis. Installere en pumpe for bassenget kan gjøres følge noen enkle trinn:

Kjøp en pumpe

Kjøp en pumpe. Avhengig av hvor stor din svømmebassenget er og hvor du pumper vil bli plassert, er det en anbefalt pumpe størrelse og modell som passer ditt basseng. Hvis du vil installere pumpen over vannivået i bassenget, må en selvsugende pumpe brukes. Selvsugende pumper kan løfte vann fra et lavere nivå og prime automatisk.

Forbered materialer. Du trenger følgende: PVC-rør, PVC rør, PVC sement, og baufil.

Velg en plassering

Hvordan koble en pumpe til en svømmehall. Installere et rør til bassengets skimmer enhet.
Hvordan koble en pumpe til en svømmehall. Installere et rør til bassengets skimmer enhet.

Velg en posisjon. Fortrinnsvis må bassenget pumpen monteres så tett som mulig på filteret og bassenget. Dette er for å sikre effektivitet. Hvis pumpen ikke er selvsugende, må det være installert flatt på bakken og under vannivået i bassenget.

Installere et rør til bassengets skimmer enhet

Installere et rør til bassengets skimmer enhet. Dette er et innløpsrør. Bassengene har en skimmer enhet, som fungerer som en sil for å forhindre løv eller annet avfall fra å komme inn i pumpen og filter. Monter røret fra bunnen av skimmeren til innløpssiden av pumpen.

Installere et annet rørstykke fra utløpssiden av pumpen til innløpssiden. Dette er et utløpsrør. Pass på at du måle avstanden fra utløpsrøret til innløpet rør nøye før du skjærer og installere.

Påfør sement. Påfør PVC sement til permanent koble rørene til pumpen.

Koble pumpen til en strømkilde

Koble pumpen til en strømkilde. Forsikre deg om at strømforsyningen er kompatibel med pumpens spenning, fase og sykle. Sørg også for at ledningen størrelsen er tilstrekkelig for anmeldelser og avstand til pumpen til uttaket.

Prime pumpen

Hjertet av svømmebassenget filtreringssystem er pumpen. Installere et annet rørstykke fra utløpssiden av pumpen til innløpssiden.
Hjertet av svømmebassenget filtreringssystem er pumpen. Installere et annet rørstykke fra utløpssiden av pumpen til innløpssiden.

Prime pumpen. (Dette er ikke nødvendig for selvsugende pumper) Legg merke til at under installasjonen, bør du blokkere vannet fra skimmer enhet. Fyll skimmer enheten med vann. Aldri pumpen uten vann. Vann fungerer som kjølevæske og smøremiddel for akseltetning. Åpent hele innløps-og utløpsrør, ventiler og luft blø på filter (noen filtre har kanskje ikke de air bleed).

Test basseng pumpe. Når anvendt PVC sement har tørket opp, er det på tide å teste pumpen. Plugg i pumpen til strømkilden. Det tar bare noen få sekunder for pumpen å starte tvinge vann inn i bassenget. Teste for lekkasjer også. Rørene du koblet bør holde seg tørre.

Dette er de enkle trinn for å følge for å koble en pumpe til bassenget. Vær imidlertid oppmerksom på at en ren svømmebasseng er en kombinasjon av riktig filtrering og vannkjemi.