E2r

Hvordan å opprettholde roser

Roser er ganske lite vedlikehold planter, selv om de krever litt forsiktighet hvis du forventer å nyte år med vakre og sunne blomster. Når du har valgt en rosebusk og plantet det riktig å starte den av på rett spor, bør rutinemessig vedlikehold ikke ta for lang tid. Her er hvordan å opprettholde roser:

  1. Beskjæring. Fleste gartnere anbefaler beskjæring roser på senvinteren, mens anlegget fortsatt er sovende, for å forberede den til å blomstre til våren. Følg med trim i sommermånedene for å oppmuntre til rosebusk å sende ut flere blomster. Klipp aldri tilbake mer enn en tredjedel av rose anlegget til enhver tid. Klatreroser og teppe roser har ulike beskjæring krav enn vanlige rosebusker.
  2. Fjern døde blomster. Når blomstene har blomstret og begynt å visne, fjerne dem ved å kutte tilbake til den siste fem-blad stammen. Også fjerne eventuelle døde blader og stengler så snart du ser dem, slik at alle næringsstoffer for å mate de sunne stengler. Hvis du ikke klippe disse delene av dine rosebusker, vil anlegget fortsette å investere sin energi ved å prøve å få dem til å vokse.
  3. Mate anlegget. Feed din roser minst en gang per måned med en flytende gjødsel. Roses trengt betydelige næringsstoffer hvert år, og de får ikke alle disse næringsstoffer fra jorda alene. En spesielt formulert rose maten inneholder den optimale nivåer av næringsstoffer for å oppmuntre blomstrer på rosebusker. Vekslende mellom nitrogengjødsel tidlig i sesongen og fosfor gjødsel under blomstringen sesongen vil oppmuntre plantevekst.
  4. Vann rosene dine. Roses trenger vanning i løpet av måneder med utilstrekkelig nedbør. Roses i containere vanligvis trenger hyppigere vanning enn de plantet i hagen din. Uansett, sørg for at jorden har tilstrekkelig vann, soaking bakken ved anlegget base til en dybde på minst seks inches. Ikke over-vann plantene dine, men kan da dette gjør dem usunne.
  5. Legg mulch. Legge organisk mulch til bunnen av anlegget vil gi ekstra næring og holde ugress i å vokse. I kaldere klima, kan mulch også beskytte røttene fra overdrevent kalde temperaturer ved å gi isolasjon og holde varmen i.
  6. Vurder å bruke plantevernmidler. Hvis du har problemer med skadedyr på roser, bør du vurdere sprøyting eller støvtørking plantene dine med et plantevernmiddel. Dette kan forhindre insekter og soppsykdommer fra å angripe dine rosebusker. Planteskadegjørere og sykdommer er mest vanlig i fuktige eller fuktige miljøer, men de kan skje hvor som helst. Hvis du bestemmer deg for å bruke plantevernmidler for å opprettholde roser, lese alle instruksjonene på plantevernmiddel beholderen forsiktig.
Hvordan å opprettholde roser. Fjern døde blomster.
Hvordan å opprettholde roser. Fjern døde blomster.

Sunn rosebusker er en vakker tillegg til enhver hage. For å sikre helsen din rose planter, må du holde dem på riktig måte, inkludert en vanlig tidsplan for beskjæring, fôring og vanning.