E2r

Hvordan å male med røyk

De fleste av oss har syslet i maleriet et par ganger i våre liv. En av de viktigste ideer som kan veilede oss gjennom denne avslappende hobby har å gjøre med valg av medium og teknikk som du ønsker å hengi seg til denne aktiviteten. Tradisjonelt innebærer maleri et lerret eller noen annen flat overflate der bildet skal males, det også innebærer retten medium som skal brukes til å male bildet. Noen av de mer populære media med akvareller, akryl og kull, blant andre.

For de mer vågale, er det en helt annen teknikk involverer røyk. Denne teknikken kalles "fumage" eller maleri med røyk. Det ble utviklet og først brukt av Wolfgang Paalen som brukte røyken som kommer fra et stearinlys for å lage bilder på et lerret. De resulterende bildene er surrealistisk, og kan også være forstyrrende, på grunn av de helt uventede skjemaer som kan tryllet med røyk. Hvis du er fascinert av et slikt konsept og ønsker å prøve ut denne teknikken for et kommende prosjekt, her er noen enkle trinn for å hjelpe deg å lære å male med røyk.

Trinn 1

Visualisere design. Som med ethvert kreativt prosjekt, er den aller første skritt som må utføres visualisering. Ikke alle av oss har evnen til å "se" klare bilder i våre sinn. Dermed er det en god idé å visualisere det generelle bildet som du ønsker å oppnå ved å manuelt skissere utformingen eller ved å bruke en form for programvare som vil tillate deg å lage en grov skisse. Gitt innholdet av mediet, holde design enkel og / eller abstrakt (f.eks menneskelige former, grunnleggende former, etc.).

Trinn 2

Sett sammen din utvalgte materialer. For dette prosjektet, kan du bruke noen verktøy som produserer røyk i minimale former, for eksempel et stearinlys eller en parafin lampe. Siden dette prosjektet er for nybegynnere, lys av varierende tykkelse og veken lengder er ideelt. Dette er fordi lengre veker produsere jevnere mønstre, mens kortere produsere solide og mørke nyanser og former. Ved hjelp av disse vil tillate deg å komme opp med varierte bilder med forskjellige intensiteter eller skyggelegging. Bortsett fra lysene, vil du også trenge et lerret og verneutstyr for øynene og hendene.

Trinn 3

Male med røyk. Etter å ha valgt en trygg arbeidsplass hvor det ikke er noen fare for noe brenner, kan du begynne prosessen med maleriet. Først støtte opp lerretet på en slik måte at du kan flytte den om mens du maler. Du må kanskje male fra siden eller under lerretet. Deretter begynner å male ved å bruke noen av dine utvalgte stearinlys for å bruke skyggelegging. Ved å gjøre det, må du huske at vinkelen og hastigheten som flammen blir dratt over eller under overflaten kan hjelpe produsere forskjellige nyanser. Hvis du er nølende, prøve å gjøre noen praksis slag på et annet lerret før du påfører noe til din pågående prosjekt. Husk at du oppfordres til å være så kreative som mulig og dermed kan det være lurt å eksperimentere med ulike måter å produsere bilder med røyk.

Trinn 4

Hvordan å male med røyk. Sett sammen din utvalgte materialer.
Hvordan å male med røyk. Sett sammen din utvalgte materialer.

Påfør den siste finpussen. Når du er ferdig, ikke glem å spraye bindemiddel på lerretet. Dette vil bidra til å bevare det bildet du har opprettet.