E2r

Hvordan å holde petunia ser flott

Petunias er årlige blomstrende planter som blomstrer om sommeren

Petunias er årlige blomstrende planter som blomstrer om sommeren. Solid, stripete eller veined, de er godt likt av folk for sine lyse og oppløftende farger. De kan friske opp enhver hage, og er et perfekt høydepunkt til enhver stue. Sammenlignet med andre blomster, er det ganske lett å ta vare på petunias slik at de er et godt valg for første gang gartnere. Å holde petunias ser flott hver sommer tid, les tipsene nedenfor:

  • Nok vann. Det er ganske lett til over vann noen planter, ikke bare petunia. Med bildet av vann som planten mat, kan folk noen ganger la sine planter drikker for mye, tenker at de vil gjøre sine plantene vokser raskere. Dette er ikke tilfelle skjønt. Over vanning kan drepe plantene dine ved å forårsake sine røtter til å råtne. Enten du dyrke dine petunias direkte i hagejord eller i en container, er det viktig at du lar vannet renne godt før vanning dem. For å være sikker på at du ikke drukner dine petunias, stikke fingeren omtrent en tomme dypt i jorden og føler det. Hvis det er tørt, er det på tide å vanne dine petunias, hvis det er fuktig, utsette vanning for i dag og vente til neste dag eller så. Også, hvis du er en tidlig riser, eller har et automatisk vanning system, er det best å vanne dine petunias på rundt 4 am Dette gjør det mulig for petunias å sakte absorbere vann som solen kommer opp. Unngå vanning petunias i løpet av natten. Kombinasjonen av våt jord og kjølig temperatur er en invitasjon til muggsopp og plantesykdommer.
  • Tilstrekkelig sollys. Selv petunia kan vokse både i fullt sollys og i delvis skygge, må du eksponere dine petunias til minimum 6 timer i sollys. På grunn av dette, hvis du har en petunia plante innendørs, enten bringe den utenfor i løpet av dagen eller plassere den i nærheten av et vindu.
  • Deadheading. Å stimulere veksten av nye blomstrer, fjerne døde og døende blomster fra sine grener. Gjøre dette enten ved å klemme de døde blomster eller klippe dem med en beskjæringssaks. Du kan også prøve å deadhead hele anlegget for å gjøre det komme ut penere og mer bountiful. Dette er ikke anbefalt for uerfarne gartnere, men som du kanskje utilsiktet ødelegge anlegget. Hvis du ønsker å vokse petunias, men avskyr oppgaven med flittig deadheading dem, plante petunia varianter som ikke krever mye beskjæring.
  • Insekt kontroll. Petunias er lett å vokse og insekter er vanligvis ikke et problem. Men, i tilfelle du ser noen bugs på petunias, er det første anlegget for å håndplukke dem. Hvis de er for mange, gi dem en god spray med vann fra hageslangen. Pass på at spray ikke er for sterk, eller det kan ødelegge dine petunia. Et annet triks er å Spritz dine petunias med en blanding av vann og såpe. Å fjerne eksisterende feil og frastøte andre også, spray petunias med en hvitløk løsning. Suge 10 finhakket cloves i mineralolje i 24 timer, stamme, og blander med vann og en liten mengde av flytende såpe.

Hvis du planlegger å vokse petunias fra frø

Hvordan å holde petunia ser flott. Tilstrekkelig sollys.
Hvordan å holde petunia ser flott. Tilstrekkelig sollys.

Hvis du planlegger å vokse petunias fra frø, er det best å plante dem innendørs først. For å sikre at frøene får nok sollys, strø frøene på jorda og bare forsiktig klapp dem. Når spirene begynner å vise, kan du overføre dem i containere for ca to til tre uker. Etter dette kan du nå transplantere dine petunias i hagen din.