E2r

Hvordan ta vare på en Heliconia blomst

Det vil ta mye innsats og tålmodighet før du kan mestre kunsten å ta vare på en Heliconia blomst. Men når du ser det blomstrende, er du allerede høste fruktene av hardt arbeid.

Hvordan ta vare på en heliconia blomst. Gjødsel.
Hvordan ta vare på en heliconia blomst. Gjødsel.

Å ta vare på Heliconia blomst betyr å ta vare på hele Heliconia anlegget. Dette anlegget er unikt fra andre planter. Det er derfor dyrke og ta vare på det er veldig mye forskjellig på en spesiell måte. Her er de faktorene som påvirker helsen din Heliconia blomst og Heliconia anlegget som helhet:

  • Jord. Godt drenerende slags jord er best for Heliconia blomst. Denne jorda må også være rik på morkne organiske saker, spesielt blad kompost. Du kan også legge litt sand i jorden pakken hvis den er for kompakt. Dette vil gi rom for vann og næringsstoffer til å bevege seg fritt og berike Heliconias.
  • Lys. De fleste typer av Heliconia trenger minst seks timer med direkte lys fra solen hver dag. Dette vil oppmuntre planten til å vokse mer blomster. Lesser sollys, vil imidlertid føre til usunne blader og færre blomster. Men det er noen Heliconia planter som er mer passende i skyggefulle områder som Heliconia stricta og Heliconia Pendula.
  • Vann. Heliconia planter er vann elskere. Faktisk kan noen av sine typer som Heliconia Densiflora og Heliconia Standleyi vokse sunnere i vann. Men de fleste Heliconia vil bare trenger vanning to ganger om dagen-gang om morgenen og igjen om kvelden. Vann Heliconia hvis den allerede tørket ut av vannet. Vokt dere for mye vanning, skjønt, spesielt hvis jorda er ikke gratis-tømmer, da dette kan føre til soppangrep, spesielt for unge Heliconias.
  • Gjødsel. Mer gjødsel for Heliconia vil bety vokser det større og større. Bonemeal sies å være den beste gjødsel for dette anlegget. Men andre gjødsel vil fungere helt fint. Ikke gjødsle det er også greit.
  • Plass. Heliconia trenger minst 4 meter med plass. Det må som stor plass for den voksende blomster og blader.
  • Klipp ut. Du kan oppmuntre flere Heliconia blomster til å vokse ved å kutte hele stilken etter de første blomstrer. Det kan være vanskelig å kutte ned de første blomstene Heliconia din, men ikke bekymre deg fordi offeret ditt vil bli betalt av med flere blomster.
  • Vedlikehold. Alltid fjerne døde Heliconia blader og avskåret brukte stammer. Pass også på at stilkene er så nær bakken som mulig. Det er også trygt å kutte noen blader hvis disse blir for mange for blomstene å bli merkbar.

Disse omsorg tips er bare de vanlige tips som du kan gjøre for nesten alle typer Heliconia planter. Men det er bedre at du identifiserer hva slags Heliconia anlegg du har, så det må kanskje et annet sett med omsorgsfulle prosedyrer. Som sagt, det er Heliconia typer som er best i vann eller best i andre former for jord. Du kan også be en profesjonell gartner for litt hjelp.