E2r

Hvordan spare strøm

Green er et moteord i dagens klima-bevisst globale borgere

Green er et moteord i dagens klima-bevisst global innbyggerne. Overalt hører du nyheter om hvordan klimagassutslippene er å drepe vår ozonlaget. Du får også høre om den verdensomspennende mangel på fossile brensler, og at vi en dag vil bli oppbrukt. En mye snakk har gått på om fornybare energikilder som sol, vind og vannkraft. Men selv om vi bruker disse fornybare kilder, kan elektrisitet bevaring også hjelpe oss i å redusere våre karbonutslipp.

Hvordan spare strøm. Stenge, sove eller dvalemodus.
Hvordan spare strøm. Stenge, sove eller dvalemodus.

Spare strøm kan gjøres hvor som helst, inkludert hjem, kontor og andre steder av interesse. Her er noen punkter som kan hjelpe deg spare strøm, selv gjennom de minste ting.

  • Stenge, sove eller dvalemodus. Mange mennesker som jobber på datamaskiner glemmer å slå av datamaskinen når de forlater lokalet. Hvis du arbeider på kontoret, kan dette ikke gjøre en forskjell i din strømregning, men selskapet fortsatt betaler for det, og energien forbrukes. Gjør det til en vane å sette maskinen til å stå ved eller dvalemodus etter lengre perioder av å være borte fra skrivebordet.
  • Trekk. Strøm murstein som oppladning enheter kan fortsatt forbruke strøm mens de er plugget. For eksempel, selv etter at mobiltelefonen er fulladet, trekker sin adapter fortsatt noen få watt strøm fra veggen. Legg dette sammen og du vil få en håndfull små mengder elektrisitet fra en rekke enheter i hjemmet.
  • Bruk naturlig lys mer effektivt. Det finnes ingen erstatning for naturlig belysning. Lys som kommer fra vinduene bør maksimeres når du er hjemme. Åpne vinduer og persienner, og thet solskinn i.
  • Investere i grønne apparater. Fleste elektriske apparater har en nominell effekt forbruk. For eksempel er ikke alle kjøleskap bygget like. Det er vanligvis best å kjøpe en som har en bedre virkningsgrad, slik at det vil forbruke mindre strøm.
  • Still termostaten på et rimelig nivå. Ikke varm opp eller kjøle ned huset ditt overdrevet. Dette vil resultere i ekstra kraft som brukes og bortkastet. Men er det en god ide å la termostaten på når du forlater hjemmet. Det tar dobbelt strøm til å varme opp et hus enn bare å forlate den i gang.
  • Bruk en klessnor. Selv om det er raskere å tørkes, du er bedre å tørke klærne langs klessnor, sammen med vinden og solen.
  • Bytt til effektive inventar. Hvis din hjemme fortsatt bruker glødepærer, du kaster bort mye strøm. I stedet erstatte disse med kompakte lysrør, som bruker en brøkdel av energien, men er lysere på grunn av deres effektivitet.
  • Bruk makt smart. Ikke kast bort strøm på å kjøre apparater som egentlig ikke er nødvendig. For eksempel ikke kjøre oppvaskmaskinen mens det fortsatt er halvfull. Vent til du får en full last. Det samme gjelder for andre, som vaskemaskiner. Som for kjøleskap, avstå fra å åpne døren når du er fortsatt usikker på hva elementet du vil få.