E2r

Hvordan spare energi med en datamaskin

I juli 2007

I juli 2007 ble PC produsenter pålagt å ha sine produkter vurdert av Energy Star, som er en ratings program som identifiserte forbruket av en perifer. Elementer som har nådd sine krav ble gitt "compliant" segl. For å oppnå dette bør et produkt være effektiv nok til å bruke 80% av innkommende strøm at den forbruker.

Videre

Videre er grunnleggende stasjonære enheter som kreves for å konsumere mer enn 50 watt under hvilemodus. Grunnleggende bærbare datamaskiner har å konsumere 14 watt eller mindre. Bærbare datamaskiner med diskret grafikkort bør bruke ikke mer enn 22 watt. Dette betyr at hvis du kjøper en datamaskin med "Energy Star" segl, ville det mest sannsynlig gi deg bedre energisparing enn en ikke-kompatibel datamaskin.

Men det er mer enn én måte å spare energi med en datamaskin. Her er noen måter.

  • Bruk datamaskinens dvale-eller ventemodus. Sett datamaskinens energi eller strøminnstillingene i hvilemodus etter noen minutter med inaktivitet. Dette kan være nyttig både i et hjem eller kontor setting. For eksempel, hvis du plutselig finner behov for å løpe ærend hjemme, ville datamaskinen automatisk sove etter en angitt tidsperiode. Eller, hvis sjefen din plutselig ringer deg for en prat på kontoret sitt, ville datamaskinen sove uten at du trenger å trykke på en knapp.
  • Bruk dvalemodus når du går bort for lengre perioder. De fleste operativsystemer har en dvalemodus funksjonen, der det aktuelle minnet staten er lagret i disken. Dette lar deg komme tilbake til arbeidet etterpå, men uten behov for å holde minnet drevet. Dette er nyttig når du skal hjem for natten, men vil åpne programmer å forbli den samme når du slår opp maskinen neste dag.
  • Bruk energieffektive enheter. Bærbare datamaskiner er mer energieffektiv enn stasjonære datamaskiner. Hvis du bruker en stasjonær, velge en LCD-skjerm i stedet for CRT. Ikke bare er du sparer på plass, er du også spare energi. Øynene dine vil også takke deg for det.
  • Lukk unødvendige prosesser og programmer. Jo mer prosessorkraft og minne datamaskinen bruker opp, jo mer wattstyrke den bruker. Lukk unødvendige spill eller programmer, for eksempel de som kjører i bakgrunnen. For best resultat, prøv å bruke en CPU og minne meter, slik at du vet hvor mye minne og CPU-sykluser blir brukt. Datamaskiner vanligvis bytte til tregere prosessor hastighet når de er inaktiv, slik at mindre strøm forbrukes.
  • Kjøp energieffektive datamaskiner. Å være energieffektive innebærer ikke bare din bruk av selve datamaskinen, men også i fremstillingen av det. Energien brukes til å lage plast, metaller, glass og andre komponenter i datamaskinen. Det er derfor det er viktig å se på etikettene og sertifiseringer som følger med kjøpet. Er det Energy Star-kompatibel?

Hvordan spare energi med en datamaskin. Bruk datamaskinens dvale-eller ventemodus.
Hvordan spare energi med en datamaskin. Bruk datamaskinens dvale-eller ventemodus.

Alle bør ha ansvaret med å hjelpe holde verden grønt. Å være ansvarlig med din bruk av datamaskinen er bare én måte å hjelpe redusere karbonutslipp, og derfor hjelper bidra til sak mot global oppvarming.