E2r

Hvordan lage et solcellepanel

Solenergi er en idé som har eksistert i ganske lang tid nå, å finne den mest praktiske anvendelsen i innenlandske krav som oppvarming av vann eller huset. Konvensjonelle kilder til kraftproduksjon har en stor miljøbelastning siden prosessen er avhengig av fossilt brensel som kull eller olje som er importert til meget høy pris, eller bygge demninger og reservoarer å utnytte vann til kraftproduksjon, som krever enorme mengder finansiering og infrastruktur og forårsaker stor ulempe for de som bor i slike områder.

Solenergi, på den annen side, trenger ikke for mye investeringer i form av ressursene, er sollys fri, og det er meget praktisk og enkel nok til å fange sollys gjennom året for å generere energi. Følg de enkle stegene nedenfor for å lære å lage solcellepaneler, som vil hjelpe i å fange sollyset og gjøre den om til varme og energi. Den opprinnelige kostnaden av å gå "helt solenergi" er litt bratt, men i det lange løp, vil du være i stand til å hente inn investeringen din og spare mer penger enn det du faktisk har brukt! Det er to måter du kan begynne prosessen med å lage din egen solenergi panel, den ene er å kjøpe en startpakke solenergi kit som leveres med nødvendig utstyr og en detaljert bruksanvisning på hvordan du setter det opp. Den andre metoden er å bruke materialer lett tilgjengelig rundt hjemmet ditt eller i den lokale jernvarehandelen, men hvor mye energi du kan generere er svært lite, noe som betyr at du vil trenge enorme mengder av disse materialene.

Jeg tror et kit er det beste alternativet. Etter min mening, den enkleste måten å solenergi hjemme - er å bruke Earth4Energy kit - og sele vindkraft også. Sammen med denne pakken får du gode video instruksjoner som gjør prosessen så mye glattere. Sjekk det ut - redde jorden!

Trinn 1

. Typer solcellepaneler Det er i hovedsak to typer solcellepaneler, konverterer en solenergi til varme (for eksempel solenergi varmtvannsberedere), den andre omdanner energien til elektrisitet. Denne andre typen kommer festet med solcellepaneler og er montert over taket til direkte sollys og overtrykke energi skapt av panelene er matet inn i et batteri til lagring. Batteriet brukes til å levere strøm til huset og alle elektriske apparater innenfor.

Trinn 2

Oppsett med et solcellepanel kit. Når du kjøper en DIY solar panel kit, kommer den utstyrt med alle deler og materiell som kreves for å lage solcellepanel sammen med detaljerte steg-for-trinn-instruksjoner. Utstyret leveres i et kit vil omfatte solceller, lodding jern, loddes, tabbe og fluks.

Trinn 3

Å gjøre et solcellepanel på egen hånd. I den andre metoden for å lage et solcellepanel, vil du bruke vanlige elementer funnet rundt huset, men noe materiell må være anskaffet fra den lokale jernvarehandelen.

Trinn 4

Hvordan lage et solcellepanel. . Typer solcellepaneler.
Hvordan lage et solcellepanel. . Typer solcellepaneler.

Materialer som kreves.

  • Elektrisk komfyr eller kokeplate (1100 watt minimum)
  • En mikro-amperemeter
  • 2-3 spiseskjeer med bordsalt
  • Plåtsax
  • ½ fot kvadrat ark av kobber blinkende
  • Elektrisk drill
  • Sand papir
  • En 2-liters plast eller glassflaske (krukke med en vid åpning vil også arbeide)
  • 2 alligator klipp fører
  • Vernebriller

Trinn 5

Kutte kobber ark. Skjær en kvadratisk eller rektangulær stykke fra kobber ark bruke metall hagesaks. Størrelsen på dette arket skal samsvare med størrelsen på brenneren eller kokeplate. Sørg for at dette stykket er helt ren og fri for korrosjon. Bruk sandpapir til å skrubbe over begge flater for å klare av rester man følger arket.

Trinn 6

Oppvarming av det kobber. Plasser cut-out kobber stykke på elektrisk komfyr eller kokeplate og slå den på. Oppvarme arket for så lenge som det tar å utvikle en tykk svart lag kobberbromid oksyd over hele platen. Med en 1100 watt brenner, vil denne prosessen ta minst 45 minutter til en time for cupric oksid å belegge den fulle plate.

Trinn 7

Avkjøl kobber plate. Når det svarte sjikt er tykt belegg over hele platen, slå av brenneren, og at platen kan avkjøles langsomt. Som den kjøler, vil den svarte oksid begynner å flasse og falle, avslører en rød lag av kobberoksid. Når det meste av svart oksid materialet har falt av, rengjør du forsiktig kobber plate under rennende vann for å fjerne alle spor av svart lag, men uten å skrubbe vekk den røde lag av kobberoksid. Den kobberoksid dannes under forbrenning, er en viktig komponent er å gjøre solcellepanel.

Trinn 8

Plassere kobberplater. For dette trenger du et glass eller plast krukke med en bred munn eller du kan bruke en plastflaske med den øverste delen - smal hals - cut-off. Skjær et kobber plate i samme størrelse som den første, og plasserer begge platene inne i flasken. Pass på at platene ikke berøre hverandre og passer ordentlig langs innsiden konturene av krukke eller flaske. Fest dem til den indre veggen av flasken med krokodilleklemmer.

Trinn 9

Oppsett med et solcellepanel kit. Å gjøre et solcellepanel på egen hånd.
Oppsett med et solcellepanel kit. Å gjøre et solcellepanel på egen hånd.

Tilkobling av mikro-amperemeter. Ta føringen av krokodilleklemme som er festet til den rent kobber plate (den andre plate) og kobler den til den positive terminalen på amperemeteret. Gjenta med det andre bånd festet til kobberoksyd plate blir koblet til den negative terminalen.

Trinn 10

Sette opp apparat for å fange solen. Oppløs saltet i varmt vann for å lage en saltoppløsning nok til å dekke bunnen av kopperplatene inne i flasken, uten å fukte alligatorklips. Flytt hele apparatet ut og plassere den der den kan fange sollys. Når tilstrekkelig energi har blitt fanget, vil den mikro-amperemeter registrer bevegelser for å indikere hvor mye strøm har blitt opprettet med panelet.


Begynn å bruke solenergi til å arbeide små apparater og maskiner og gradvis bytte over til å bruke denne rene energien til å oppfylle alle elektrisitet og kraft behov. Som nevnt før, den upfront investeringen som kreves er stor, men du kan hente inn dette i det lange løp, vil det redusere mengden penger du bruker på hjelpemidler som gass og elektrisitet, og du kan også benytte av 30 prosent skattefradrag som regjeringen gir til de som bytter over til solenergi.