E2r

Hvordan gjøre dampdestillasjon hjemme

Dampdestillasjon kan høres fancy og komplisert, men det er faktisk veldig enkelt å gjøre hjemme. Du trenger ikke noen svært avansert utstyr for å lage denne prosessen. Alt du trenger er noen få verktøy fra kjøkkenet og eventuelt tørket plante fra hagen din. Les videre for å lære mer.

Hvordan gjøre dampdestillasjon hjemme. Det første du trenger å gjøre er å få en relativt stor gryte og legg den på komfyren.
Hvordan gjøre dampdestillasjon hjemme. Det første du trenger å gjøre er å få en relativt stor gryte og legg den på komfyren.
  1. Det første du trenger å gjøre er å få en relativt stor gryte og legg den på komfyren. Fyll den med noen tørket urt, plante eller blomst som lavendel, vanilje, og lignende. Sette vann i potten inntil tørket plante er fullstendig dekket eller neddykket. Få en grønnsak dampbåt og sette den på toppen av potten. Sørg for at den er åpen. Utarbeide en måling glass kopp og sette den på midten av vegetabilske dampbåten.
  2. Dekker vegetabilske dampenheten med lokket av potten opp ned. Håndtaket av lokket bør være over glass cup. Det er viktig at lokket passer perfekt godt for å unngå å miste noen damp og varme på sidene. Å starte prosessen med destillasjon, skru varmen på høyeste innstillinger. Vent til vann for å koke. Vannet er allerede kokende hvis dekselet er tåkete eller uklar. Så snart du ser dette, umiddelbart sette isen på lokket for å skape kondens. Etter hvert som isen smelter (etterlater en dam på lokket), vil dampen være raskere. Når isen er helt smeltet, slå av brannen. Fjern forsiktig lokket og kast dam av vann i den. Kontroller at du bruker grytekluter.
  3. Du vil nå se måleglass kopp som du har plassert i sentrum av den vegetabilske dampbåten. Løft forsiktig koppen og helle væsken substans i en ren, sterilisert beholder med en åpning i bunnen (fortrinnsvis forseglet med en stoppekran for en mer lufttett effekt). Bruk en trakt for å unngå søl av innholdet. Lukke den av virkelige stramt på toppen åpningen og riste flasken kraftig. Snu beholderen gjør vannkranen på toppen nå. Sakte trekk av dekselet for å slippe ut trykket. Vent i noen minutter. Ettersom innholdet begynner å bosette seg, vil du se den essensielle oljen og hydrosol (vann fra damp destillasjon, også kjent som essensielle vann) separat. Når du ser en klar linje som skiller de to, kan du nå få den essensielle oljen. Husk, få den som flyter på toppen av vannet. Vær veldig forsiktig når du gjør dette. Du ville ikke ønsker å kaste bort noen essensielle duftende olje og vann i løpet av denne prosessen.
  4. Legg litt vann på potten og gjenta disse trinnene 06:56 ganger, avhengig av hvor mye av tørket plante du har satt i. Sett både i en lufttett flaske og oppbevar i kjøleskapet. Hvis du ikke vil bruke den essensielle vann umiddelbart, legge en skvett av ren vodka i den for å unngå bakteriell forurensning.

Hvor utrolig enkelt det er å gjøre dette

Hvor utrolig enkelt det er å gjøre dette! Du trenger ikke engang å bruke noe. Den beste delen er at du kan gjøre fortjeneste ved å selge de essensielle oljer og vann som en parfyme, luftrenser og lignende. Lykke til!