E2r

Hvordan forstå hele spekteret av naturlig lys

Naturlig lys er så ekstremt viktig at vi ville slutte å fungere uten. Mange ville betale tusenvis av dollar bare for å sørge for at tilstrekkelig naturlig lys vil passere gjennom vinduene hjemme. Naturlig lys er perfekt for både innendørs og utendørs aktiviteter som grilling grilling, camping, spille utendørs sport eller bare lese en bok. Det kan oppnås gjennom riktig plassering av dører og vinduer. Du kan kontrollere mengden av naturlig lys som kan passere gjennom døråpninger og vinduer ved hjelp av gardiner eller persienner.

Naturlig lys ikke bare bidrar til utseendet av ditt hjem, men til din fysiske og følelsesmessige velvære også. Ifølge studier, gjør et godt opplyst rom folk lykkeligere og mer produktive. Kontorplasser som har tilstrekkelige kilder til naturlig lys som kommer fra vinduene er mer produktive arbeidsmiljøer. Plassere skrivebord i nærheten av vinduet kan hjelpe den ansatte redusere belastningen på øynene fra å bo lange timer foran datamaskinen.

Hvordan forstå hele spekteret av naturlig lys. Testene ble utført i klasserom og kontorer.
Hvordan forstå hele spekteret av naturlig lys. Testene ble utført i klasserom og kontorer.

Her er listen over naturlige lyskilder:

 1. Sol
 2. Moon
 3. Brann
 4. Stjerner
 5. Meteor eller Meteor dusj
 6. Stjernetåker
 7. Foxfire
 8. Airglow
 9. Magma
 10. Polarlys
 11. Laksen disker
 12. Lyn
 13. Plasma
 14. Triboluminescence
 15. Glød ormer
 16. Fireflies
 17. Antarctic Krill
 18. Lux operon (marin bakterie)
 19. Aequorea Victoria (maneter)

For å fullt ut forstå hva naturlig lys handler om du trenger å vite sin historie i naturfag. Mange år siden gjennomførte Isaac Newton et eksperiment ved hjelp av naturlig lys i det som har blitt kjent som Newtons Prism Experiment. Isaac Newton brukte et prisme for å finne ut om et hvitt lys består av forskjellige farger, og han beviste så mye etter en rekke tester. Faktisk var han den første personen til å gjenkjenne kilden av regnbuen.

Hvordan forstå hele spekteret av naturlig lys.
Hvordan forstå hele spekteret av naturlig lys.

Eksponering for en full bølgelengdespekteret kommer fra sola antas å bidra i å opprettholde god helse. Flertallet av kunstig lys som pærer og lamper er kort av full balanserte spekteret av sollys. En mangel i daglig eksponering til full balansert spekteret av naturlig lys hindrer kroppens evne til å skape og absorbere næringsstoffer. Det kan alvorlig påvirke ditt syn, veksten av håret ditt, teksturen i huden og andre deler av kroppen din. Nitti prosent av våre liv er brukt innendørs, og mesteparten av tiden etter utilstrekkelige lysforhold. En slik livsstil kan føre til en rekke helsemessige problemer som depresjon, høyt blodtrykk, metabolske problemer, søvnløshet, migrene og mer.

Testene ble utført i klasserom og kontorer

Testene ble utført i klasserom og kontorer, og en full og balansert spekteret av naturlig lys ble påvist ikke bare for å forbedre arbeidsmiljøet, men også å forbedre den fysiske og følelsesmessige velvære av mennesker. Sollys har store mengder ultrafiolette stråler, er det ingen tvil om det. Men moderering er løsningen. Grunnleggende mengder sollys er nødvendig for å opprettholde liv og ditt immunsystem. Hver bølgelengde av sollys bidrar til å stimulere produksjonen av vitamin D, absorpsjon av kalsium og andre vitaminer og mineraler. Dessuten hjelper det i behandling av akne, anemi, kolitt, eksem, gikt, herpes og lupus.