E2r

Hvordan du rengjør fugler etter oljeutslipp

Oljesøl er en av de viktigste årsakene til miljøforurensning som truer dyrelivet rundt om i verden. I de siste par årene har det vært fuglen befolkningen som er ofte påvirket av dette problemet. Det er ikke bare de leveområder som er i faresonen, men også deres liv. Som en bekymret borger, må du ta de nødvendige skritt når du støter på fugler som trenger å bli renset opp etter oljesøl. Nedenfor finner du fremgangsmåten du må følge.

  1. Kontakt nærmeste redningssentral. Eksperter kan ta vare på fugler som har blitt berørt av oljesølet. De kan behandle dem skikkelig om fuglen har blitt fullstendig dekket med olje eller dryppet med bare en flekk av olje i fjærene. Uansett hvor lite olje, brå redning må gjøres fordi det kan føre til fatale resultater.
  2. Treffe nødvendige tiltak for å hjelpe fuglen overleve hvis du ikke kan finne noen redningssentral i ditt område. Forbered materialer som trengs som fuktig klut, spytt, øye saltvannsoppløsning, badekar, oppvaskmiddel og andre. Sørg for at fuglen er medisinsk stabil før du fjerner olje. Du kan ikke vaske en stresset fugl lider nedkjøling eller hypertermi direkte for det kan føre til sin død.
  3. Mate fuglen med spytt når du har sjekket på sin stabilitet. Du må kanskje til forskning for riktig mat som kan spises av fugler lider en slik tilstand.
  4. Rengjør området der olje og skitt er merkbar. Dette kan sees på øynene og nasale og orale hulrom av fuglen. Bruk en fuktig klut påført øye saltløsning i å gjøre dette.
  5. Sjekk på betingelse av fuglen. Hvis det allerede er stabil, kan du fullt vaske den i et kar med rent vann tilsatt med en prosent av oppvaskmiddel. Dawn oppvaskmiddel er en av de mest egnede midler anvendt i vaske fuglen. Du kan trenge flere badekar vasker med friske løsninger i fjerne olje fra fugl. Sørg for å fjerne alle olje nøye.
  6. Overfør fuglen inn i et nett bunn bur med en varm tørketrommel i det etter helt fjerne olje fra fugl.
  7. Forbered en annen kar med varmt vann hvor fuglen kan gjenopprette sin naturlige impregnering. Denne måten, kan du fuglen til preen, som normalt gjøres hver dag av fugler, slik at vann og luft ikke kan trenge gjennom. Videre tillater preening fuglen å ha perfekt justert fjær struktur, som gir oppdrift og isolasjon til fuglen.
  8. Overfør fuglen til kaldt vann karet etter en betydelig tid. Dette er for å få ham acclimated med temperaturendringer.
  9. Sjekk fuglens tilstand etter ovennevnte prosesser er gjort. Sørg for at fuglen er vanntett og hydrert. Det må ha en sunn vekt før du bestemmer deg på å slippe den tilbake til naturen.
Hvordan du rengjør fugler etter oljeutslipp. Kontakt nærmeste redningssentral.
Hvordan du rengjør fugler etter oljeutslipp. Kontakt nærmeste redningssentral.

Fugler har liv, som vi må beskytte i tilfeller hvor de ikke kan gjøre det selv. De er en stor variabel i balansen i naturen, og derfor beskytte dem er like nødvendig som å beskytte oss selv.