E2r

Hvordan du best kan resirkulere plast

Plast har

Plast har, i mange år nå, vært en del av vår hverdag. Nesten alt vi bruker i dag har plast i dem. Fra mat containere og søppelsekker, til tilfelle av våre skjermer og TVer, har plast vært en meget nyttig materiale i våre liv. Problemet derimot, ligger på hvordan å avhende dette nye funnet venn. Nesten alle av søppel i verden er laget av plast. Og det triste er at det tar mange år før plast sprekker. Så hvordan kast du om plast? Ved å resirkulere plast selvfølgelig!

Hvordan du best kan resirkulere plast. Polyetylentereftalat (PET).
Hvordan du best kan resirkulere plast. Polyetylentereftalat (PET).

Resirkulering er alltid den beste måten å redusere avfall som kommer fra ikke-biologisk nedbrytbare produkter. Og siden plast er en del av dette avfallet gruppen, er alt du trenger å vite hvordan du kan resirkulere disse tingene på best mulig måte. Før du begynner å gjøre disse prosjektene, må du vite hvilken type plast du har. I hvert plastbeholder, er det mange piler som peker til hverandre med et tall i midten. Dette bestemmer typen plastisk materiale de er laget av. Her er en liste over de typer plast og de beste måter å resirkulere dem. De er anordnet i den rekkefølgen av nummer som finnes i midten av pilene:

  1. Polyetylentereftalat (PET). Dette er en type plast som brukes i sprit og øl flasker, medisiner beholdere, brusflasker og vannflasker. Du kan resirkulere PET beholdere ved å bringe dem (eller noen ganger selge, for en mer lønnsom måte å spare jorden) til resirkulering sentre. Disse kan gjøres om til forskjellige ting som teppe fiber til bagasjehyller.
  2. Høy tetthet polyetylen (HDPE). Såpe containere, bleike mugger, melk mugger og sjampo beholdere inneholder denne type plastmateriale. Bringe dem til resirkulering sentre, slik at de kan resirkuleres som olje containere, benker og bord, gulv fliser og penner.
  3. Polyvinylklorid (PVC). Denne plast typen er stort sett funnet på VVS rør, men kan også være et materiale for setetrekk, matolje flasker og kaffetrakter beholdere. Resirkulering sentre kan sette disse tingene opp og gjøre dem om til skvettlapper, kabler og ulike typer kjørebanen materialer
  4. Lav tetthet polyetylen (LDPE). Plasten som brukes i handleposene i hovedsak kommer fra denne type plast. Du kan selv resirkulere dagligvarer poser som søppelsekker, eller du kan levere dem til nærmeste gjenvinningsstasjon. De snu ting fra disse typer plast i søppelbøtter, gulv fliser, shipping konvolutter og kompost binger.
  5. Polypropylen (PP). Dette er ting som gjør opp smør eller margarin containere, utendørs tepper, bleier og den velkjente Tupperware merkevare av containere. PP produkter kan resirkuleres til børster, koster, isskrape og bilbatteri tilfeller. Hvordan noensinne, hvis produktet inneholder # 3 eller # 7 (eller noen ganger begge) sammen med nr. 5, er disse tingene ikke resirkuleres i det hele tatt. Begrense bruken for disse tingene.
  6. Polystyren. Isopor brukes i å lage produkter som de varme drikke kopper, egg kartonger, Styrofoam isolasjon og disponibel bestikk. Disse typer produkter er praktisk talt umulig å resirkulere i Europa.
  7. # 7 etiketten. Dette er en blanding av noen av de tidligere typer plast. Ting laget av denne type plast kan ikke resirkuleres, så avstå fra å bruke dem.

Nå som du vet hvordan å resirkulere plast, få i bevegelse gir og begynne gjenvinning. Ikke forsinkelse redde jorden, samt at du sparer deg selv.