E2r

Hvordan å vokse din egen organiske veggie patch

Ingenting slår deilige ferske økologiske grønnsaker som kommer fra hagen din!

Det er ingenting som å grave i en god organisk måltid - spesielt hvis de friske grønnsaker kommer fra din egen bakgård! Det finnes en rekke av fine varianter av grønnsaker som vil vokse i de fleste australske klimaer og regioner avhengig av årstid.

Her er en steg for steg guide til å starte ditt organisk bakgård veggie patch.

Hvordan å vokse din egen organiske veggie patch. Her er en steg for steg guide til å starte ditt organisk bakgård veggie patch.
Hvordan å vokse din egen organiske veggie patch. Her er en steg for steg guide til å starte ditt organisk bakgård veggie patch.
  • Plukk ditt plot - kartlegge ditt område og finne den beste plassen du kan for hagen din. Dette betyr at det bør få rikelig med sollys (om lag seks timer med direkte sollys er ideelt), være godt beskyttet mot tøffe vinder, og ut av veien for noen foten trafikk. Hvis plassen er begrenset, bør du vurdere noen geniale plassbesparende ideer som en lagdelt rør hage, som kan passe selv på en urban balkong.
  • Arbeid din jord - Naturlige og organisk gjødsel vil kraftig forbedre din jordstruktur og gjøre jorden mer gjennomtrengelige for røttene å vokse. Vurdere å bruke din egen kompost, eller det er mange organisk gjødsel og gjødsel alternativer tilgjengelig på din lokale planteskole. Når fastsetter gjødsel, eksperter anbefaler å forstyrre jord så lite som mulig og gir en fruktbar matjord for planter å vokse.
  • Plukk plantene dine - Vær oppmerksom på årstidene når plukke plantene du ønsker å vokse. Urter kan dyrkes hele året, og gjøre det bra både i åpent hagen senger og containere. I mellomtiden er tomater, bønner og salat best dyrkes i sommermånedene, mens rotfrukter, kål og hvitløk er ideelle i vintermånedene.
  • Roter plantene dine - Før du legge ned seedlings kartlegge din hage i "soner" og plante ulike vekster i hver. Bønder rotere avlingene årlig for å gi jorda sjansen til å bygge opp utarmet næringsstoffer fra år til år - ved å rotere dine egne avlinger mellom ulike soner, kan du bruke de samme prinsippene og holde jord sunnere.
  • Vann i hagen - Samle gråvann i hele huset - for eksempel varme opp dusjvannet eller vann du bruker til å skylle grønnsaker. Vurdere vanning i hagen i kveld å minimere fordampning og la vannet trenge inn i røttene av plantene dine mer effektivt.
  • Høste avlinger - Bruk farger, blader og tap av spenst, osv. for å få en god indikasjon på når du skal høste avlinger. Vurdere Hermetikkindustri statister slik at du kan nyte dem hele året!