E2r

Hvordan å spare vann på den gammeldagse måten

Med så mye vekt på den forferdelige tilstanden til planeten vår

Med så mye vekt på den forferdelige tilstanden til planeten vår, har mye lagt vekt på å bevare våre ressurser, spesielt vann. Alle må øve vann bevaring. Den kollektive innsats gjennom mange enkeltpersoner kan virkelig gjøre en innvirkning på miljøet.

Hvis du tenker på de eldre tider, folk egentlig ikke har de samme bekvemmeligheter som vi har i dag. Rennende vann fra kranene er noe vi tar for gitt nå, men var ikke alltid likt i begynnelsen av det 20. århundre. Faktisk enkelte områder av verden fortsatt lever på denne måten. Vi kan lære mye fra våre forfedre i hvordan de levde og bruke sine metoder for å bidra til å spare vann i dag.

Her er hvordan å spare vann på den gammeldagse måten.

  1. Endre tankegangen om tilgjengeligheten av vann. I eldre tider, ikke folk har innlagt vann og måtte hente vann fra en vann sisterne og pumpe det opp fra bakken. En måtte gå ut med en bøtte, pumpe håndtaket og samle opp vannet så ta det i. Nå måtte samle vann på denne måten er sikker på å få deg til å tenke to ganger om å være bortkastet. Bare endre paradigmet om hva mirakuløse ressurs vann virkelig er, og hvordan tilgang til det er fortsatt vanskelig i enkelte deler av verden er sikker på å endre hvordan du ser din bruk av vann. Bruk vann med måte og bruk kun det du trenger.
  2. Bruk regnvann. Samle regnvann i tønner og bruke den til å vanne hagen din, vaske bilen og selv bade ditt kjæledyr.
  3. Avgjøre om det er mer vann og energi effektivt å bruke en oppvaskmaskin eller håndvask. Nye ultra energieffektive oppvaskmaskiner faktisk forbruke mindre liter vann per vask. Bare sørg for at du bare kjøre den når den er helt full. Hvis du bor på egen hånd, må du kanskje å samle retter for en hel uke for å fylle den opp riktig. Ditt alternativ er å bare hånden vaske opp etter hvert måltid.
  4. Bruk en bøtte når vasker retter. Hvis du har en dobbel vask, fylle en vask med såpevann og den andre for skylling. Du kan suge retter i et basseng som en forvask, i stedet for å skylle hver enkelt individuelt under rennende vann.
  5. I tider da det var ingen dusj eller innlagt vann, brukte folk en bøtte og dipper å ta et bad. For ditt moderne hjem, kan du vurdere dette alternativet i stedet for å ta en dusj. Plasser en liten bøtte under dusjbatteri og fylle den opp. Bruk bare at vann når du tar et bad. Dette gjør at du vet med en gang hvor mye vann du bruker.
  6. Gjenbruk vann. Samle dine oppvask skyll vann i en bøtte. Eller bøye seg over en bøtte når skylle håret. De innsamlede skylle vann kan benyttes til vannplanter eller tømme toalettet.
Hvordan å spare vann på den gammeldagse måten. Endre tankegangen om tilgjengeligheten av vann.
Hvordan å spare vann på den gammeldagse måten. Endre tankegangen om tilgjengeligheten av vann.

Gjøre ting på den gammeldagse måten har sine fordeler. Tenk på måter å spare vann i ditt eget hjem, og husk å ikke ta denne verdifulle ressursen for gitt.