E2r

Hvordan å resirkulere aske

I løpet av de kalde vintermånedene

I løpet av de kalde vintermånedene, er det fint å ha en varm brann kommer i peisen. Du lurer kanskje på hva du skal gjøre med asken som ligger igjen. Du kan resirkulere aske i stedet for bare å feie det bort og kaster det i søppelbøtte. Her er noen ideer for deg å prøve ut.

  • Samle asken. Før du bruker aske, må du samle det første. Få en kost og feie aske fra gulvet av peisen. Du kan også samle aske fra askebegre, selv om dette vil ha en skarp lukt. Hvis du bruker en peisovn, samle asken fra det. Pass på at det ikke er noen brennende glør igjen i asken. Legge all aske samles i en bøtte.
  • Dekke gresset. Din gresset vil elske aske. Nøye strø asken på bakken. Ash er potash så lage et fint lag av aske på gress. Gresset vil sikkert trives med de tilsatte næringsstoffer fra asken og ved å endre nivået alkalitet av jordsmonnet.
  • Mate den til plantene dine. Hva er bra for gress er også stor for plantene dine. Sett et par spiseskjeer av aske på jorden for din plante seng. Hvis du bruker den for plantene dine, samle asken i en bøtte og helle vann over den. La vannet synes gjennom aske og sette bøtte til side. Du kan bruke den våte aske i morgen.
  • Bruk den som en slug avskrekkende i hagen din. Er dine påskeliljer blir plaget av snegler og andre bugs? Lag en omkrets av aske rundt din plante senger og se disse pesky bugs la plantene dine alene. Når plassert som en ramme rundt plantene dine, vil slug holde seg til aske. Dette gjør det til et ugjestmildt miljø for disse skapningene.
  • Sett det i kompost bin. Hvis du har en kompost bin i hjemmet ditt, dumpe asken i den. Asken holder på fuktighet vel så det vil forbedre konsistensen av kompost hvis du blander det i.
  • Sett det på oppkjørselen din. Løpet av vinteren, legger litt av asken i oppkjørselen. Ask smelter snø.
  • Rengjøre glass. Få en teskje av asken og bland i et par teskjeer vann for å lage en lime. Du kan bruke aske lim å rense de hvite flekker på brillene dine.
  • Lage såpe. Hvis du ønsker å ta resirkulering til et høyere nivå, kan du bruke aske som en ingrediens i å lage såpe.
  • Pusser tennene. Hvis du er camping utendørs og kjøre ut av tannkrem, samle litt av asken fra bål. Dryss en liten bit av aske på tannbørsten din og bruke akkurat som tannkrem. Overraskende, vil den ha en whitening effekt på tennene.

Neste gang du tenner en ild

Hvordan å resirkulere aske. Mate den til plantene dine.
Hvordan å resirkulere aske. Mate den til plantene dine.

Neste gang du tenner en ild, ikke bare kaste bort asken. Du kan resirkulere og nyte den høye mineral innhold av aske. Aske har høye nivåer av kalium, karbon og kalsium. Prøv det ut neste gang!