E2r

Hvordan å hvitvaske seng puter

Være grønn: vask seng puter - Ikke kjøpe nye

Hvordan å hvitvaske seng puter. Være grønn: vask seng puter - Ikke kjøpe nye.
Hvordan å hvitvaske seng puter. Være grønn: vask seng puter - Ikke kjøpe nye.

Med enkle polyester seng puter tilgjengelig for noen få dollar stykket, er det ofte lett å kaste ut brukte, skitne seng puter enn det er å hvitvaske dem. Men å kaste bort 03:58 puter hver månedene er ikke veldig Earth-bevisst.

Hvitvasking seng puter er ikke vanskelig

Hvitvasking seng puter er ikke vanskelig. Noen enkle trinn er alt som trengs for å hvitvaske seng puter. Hvitvasking seng puter trenger ikke å gjøres hver gang arkene er vasket, men det er best å hvitvaske dem hver 3-4 måneder, spesielt hvis det er allergikere i hjemmet. Allergener som støvmidd finnes ofte i seng puter.

  1. Før hvitvasking seng puter, fjerne putevar og noen flyttbare beskyttere. De putevar og beskyttere kan vaskes separat med sengetøy i varmt vann.
  2. Ikke glem å sjekke eventuelle pute koder for instruksjoner. Pute kan være laget av polyester, fiber, gåsedun og fjær. Separer putene basert på hvilken type fyll og pare putene i henhold til materialet.
  3. Hvis puten er laget av polyester fyll, er det trygt å kaste den i vaskemaskinen. Hvis puten er laget av dun, er renseri mulig, men noen ganger er ikke praktisk. Dunputer kan vaskes med vann og vanlig, ikke-blekemiddel vaskemiddel, men det er bedre å hvitvaske dem i en kommersiell, front-lasting maskin i stedet for topp-lasting agitator maskin i de fleste hjem.
  4. Hvitvasking ned seng puter bør gjøres en eller to ganger per år.
  5. Polyester og bomull-blanding puter kan vaskes i varmt vann med vanlig vaskemiddel (hvis ikke annet er anbefalt av vaskeanvisningen), men bare bruker omtrent halvparten så stor i motsetning til en full last. Det er også best å bruke en kort syklus.
  6. Når du plasserer putene i vaske badekaret, må du vaske to puter på en gang. Ellers vil skiven bli ubalansert og alt av vannet vil være mettet i en pute. Dette vil ødelegge puten.
  7. Når syklusen er ferdig, kjører sentrifugering en gang til. Dette vil bidra til å sikre ekstra vann er fjernet fra puter før du setter dem i tørketrommelen.
  8. Etter den andre spin syklus, satte de to seng puter i tørketrommelen, på middels høy varme i ca en time. Sjekk putene etter en time og finne ut om mer tørketid er nødvendig.
  9. Før du setter hvitvaskede puter tilbake på sengen, ikke glem å hvitvaske puten beskytter. Disse beskyttere, tilgjengelig i plast og bomull i sengetøy delen, bidra til å holde puten rengjøre og minimere allergener.

Hvitvasking seng puter er så enkelt som gjør regelmessig vaskeri, men krever et par viktige skritt for å sikre seng putene forblir fluffy for en god natts søvn.