E2r

Hvordan du fugemasse fliser

Fuging er nest siste trinnet i prosessen med gjør-det-selv flislegging. Det er også den messiest del av jobben. Fuger er det materialet som er synlig mellom fliser på gulv, backsplash, i et bad, etc. Det fyller rommet mellom flisene og støtter dem, nesten som lim.

Nedenfor finner du noen tips om hvordan du fugemasse din flislegging prosjektet.

Hvordan du fugemasse fliser. Sementbaserte støpemasser.
Hvordan du fugemasse fliser. Sementbaserte støpemasser.
 1. Typer fugemasse: Det er tre hovedtyper av fugemasse-sement basert, epoxy-basert, og Furan harpiks grouts. Av disse er det to hovedkategorier-pusset og ikke-pusset. Sanded fugemasser brukes for 1/8 "eller større ledd, og ikke-slipte fugemasser brukes for ledd som er mindre enn eller lik 1/8" (du komme unna med bruk av begge typer for 1/8 "leddene).
 2. Sementbaserte støpemasser. Sementbaserte støpemasser kan bli funnet i slipt og ikke-pusset varianter, i pulverform eller ferdigblandet. Den brukes oftest for DIY flis prosjekter. Det er svakere enn epoxy fugemasse, men det er lettere å jobbe med (og ren).
 3. F Uran Resin Grout. Denne typen fugemasse er tilgjengelig i pusset og unsanded varianter. Istedenfor inneholder vann, er dens basis alkohol. På grunn av dette, har det en svært høy motstand mot kjemikalier. Men det vanligvis kommer bare i svart og krever ikke bare belegg flisene med voks før påføring, men også fjerne overflødig fugemasse gjennom damp rengjøring. For disse grunner, er det ikke det mest praktiske valget for en gjør-det-selv prosjekt.
 4. Epoxy fugemasse. Epoxy fugemasse er dyrere enn andre typer fugemasser, og er vanntett. Disse fugemasser er svært effektive for fliser som krever en høy grad av vann og flekkbestandighet (eksempel benkeplater).
 5. Andre typer fugemasse: latex-modifisert pusset sementmørtel Dette fugemasse er lik Cement Group, men har en ekstra grad av vanntetthet og bonding egenskaper som gjør det flott for bad, benkeplater og backsplashes som kan bli utsatt for mye fuktighet. .
 6. Andre typer fugemasse: drivning fugemasse. Denne mørtelen er presset fra et rør for hånd eller fra en drivning pistol. Disse fugemasser matche, veldig tett, fargene sement merker og er stor for å fylle tøff å nå leddene.
 7. Farge: bestemme hva slags utseende du ønsker å opprette, lyse fugemasser markere fargen i de dominerende fliser, mens mørkere farget fugemasse med lettere fliser fremheve geometrisk mønster av designen.. Mørkere fugemasser er bra for å skjule skitt (kjøkken etasjer) mens lysere fugemasse tendens til å vise sot.
 8. Pre-grouting: tillate lim tid å kurere. Hver type klebemiddel har forskjellig herdetid. Pass på å følge produsentens instruksjoner for å tillate gulv lim tid å kurere før fuging.
 9. Pre-grouting: rene ledd. Fjern overflødig lim med et barberblad før fuging.
 10. Pre-grouting: fuktig eller tørr Avhengig av hvilken type fugemasse du skal bruke, må du kanskje å fukte leddene. Les produsentens etikett for veiledning.
 11. Søknad: gumminal: Påfør fugemasse til flislagt overflaten med en hard gummi fugemasse flyte i en 45 graders vinkel. Dette tvinger fuger inn i fugen. Selv om du bør gjøre hele programmet på en gang (for å holde konsistens fugemasse farge), prøve å arbeide i et lite område, fyller det ut og flytte til en annen. 2-4 kvadratmeter er en god plass å fokusere og fullføre før han går videre til neste område.
 12. Søknad: mold fugemasse. Fugemasse botemidler gang den er brukt, så mens det fortsatt er gjennomførbar, verktøy den inn i leddene. Fugemasse vil ta en kitt-lignende konsistens som vil tillate deg å jobbe det inn i leddene som trenger litt ekstra forme og eller fylling.
 13. Har en plan. Sørg for at du danner en plan for store prosjekter som et gulv. Utvikle en plan for å fugemasse gulvet slik at du ikke trenger å gå over nylig innstøpte ledd.
 14. Foreløpig rengjøring: bruke kanten som du bruker float, skumme overflødig fugemasse av med kanten av verktøyet.. Ikke grave i leddene, men snarere rengjøre overflaten. Dette vil hjelpe til den neste serien av ren-ups.
 15. Sekundær rengjøring: svamp-off: Les produsentens etiketten for å forsikre deg om at det er greit å bruke en fuktig overflate for å tørke flis som fuger er innstillingen. I de fleste tilfeller, vil det være.
 16. Vent. La flis sitte for den anbefalte tiden. Herdeprosessen er svært viktig, og du ikke ønsker å forstyrre den.
 17. Forsegle. For de fleste fugemasse typer, må du forsegle leddene. Pass på at du bruker riktig fugemasse sealer for prosjektet - alltid forholde seg til fugemasse produsentens etikett. Forsegle skjøtene med to programmer. Pass på at du tørker bort noen drypper av flisen, som noen flis vil være følsomme for dette stoffet.
 18. Sluttrengjøring:. Tørr hvit klut Du må nå fjerne "dis" som du ser over hele din flislagt mesterverk. Bruk en tørr hvit klut, gni dvelende dis av flisen. Nå som fugemasse er forseglet, kan du bruke vann på noen tøffe flekker som gjenstår. Hvis det er sta rester, bruk en fiber slipende pad.

Fuging er ikke en veldig vanskelig oppgave så lenge du har de riktige verktøyene og ta hensyn til hva produsentens etikett er å fortelle deg for tørketider, tetningsmasse typer, etc. Pass på at du skal dekke et område som du ikke ønsker å bli skitten (countertops hvis du arbeider på en backsplash) fordi grouting er rotete! Clean-up dine verktøy, bøtter og arbeidsområde før mørtelen sett - det vil spare deg for mye energi og tid. Lykke til!