E2r

Hvordan å reparere glassfiber

Glassfiber er et svært solid materiale som vanligvis brukes i bygging av båter, bordplater, badekar og enda noen former for dører. Til tross for sin relative holdbarhet, kan det likevel bli skadet med slitasje så det er veldig viktig å vite hva du skal gjøre dersom det oppstår tegn på skade vises. Å vite hvordan å gjøre enkle reparasjoner gjør det mulig å forlenge den produktive levetiden til din eiendom og dermed gjør at du får bedre ytelser fra den opprinnelige investeringen for å kjøpe en glassfiber-basert produkt.

Hvordan å reparere glassfiber. Reparasjon fra innsiden og ut.
Hvordan å reparere glassfiber. Reparasjon fra innsiden og ut.

For å reparere glassfiber, bare følg trinnene nedenfor

  • Trykk og lytte. Skadet glassfiber høres kjedelig mens intakte glassfiber høres stramt. Skulle skaden være usynlig for det blotte øye, kan du trykke på overflaten av glassfiber for å vurdere for integriteten til materialet. Det er veldig viktig å gjøre disse rutinemessige kontroller for å sikre at de starter med sprekker opp så snart som mulig. Uaktsomhet av disse tilsynelatende små problemer kan føre til en høyere kostnad for reparasjon og vedlikehold senere.
  • Reparasjon fra innsiden og ut. Alltid reparere skadede stykke glassfiber fra innsiden. På denne måten kan du faktisk se fra utsiden hvis du er filing opp alle nødvendige områder. Dette gjør også det endelige resultatet mer estetisk tiltalende.
  • Skjær bort skadede områdene. For å gjøre reparerte området sterkere, bør du ideelt skjære bort det skadede området. Hullet som resulterer fra å kutte den skadede delen av glassfiber bør være konisk av en jeksel. Dette taper øker arealet som du kan bindingen den nye stykke glassfiber også. Tørk over kantene med en de-voksing løsningsmiddel. Glassfiber er vanligvis ferdig med en lakk som gjør sluttproduktet blir mer smidig og elegant, så dette kan gjøre bonding senere vanskelig. Ved å fortynne denne voksaktig belegg, forbedrer du sjansene for limet å fungere godt.
  • Coating. Du kan nå frakk området rundt omkretsen av den nylig behandlet hullet med en voks. Dette sikrer at eventuell harpiks som strays fra feltet ikke vil gni de andre delene av de uskadde glassfiber.
  • Sett en vokset Backer på hullet. Dette gir deg overflate å arbeide på. Dette voks backer bør også være belagt med gelcoat å gi det endelige utseendet du ønsker. Vær klar til å matche fargen og nyansen av eksisterende stykke glassfiber til gelcoat pigment.
  • Skjær lag av glassfiber stoff og bare hoper det på toppen av hvert lag glassfiber matte. Avslutte den med en god porsjon polyester og laminering harpiks. Det kan være lurt å legge en katalysator til disse harpiks for å fremskynde tørkeprosessen.
  • Til slutt, fjern backer og glatte ut ujevnheter på den andre siden med en buff og slipemaskin. Polere overflaten av glassfiber hvis du foretrekker.

Reparere glassfiber er ikke en lett oppgave, men hvis du virkelig ønsker å spare penger, kan du alltids gjøre det selv og holde kontanter vil du potensielt betale til en entreprenør. I disse tøffe økonomiske tider, lagret hver krone teller.