E2r

Hvordan ta vare på rosa sjasmin

Rosa Jasmines

Rosa jasmin, som er innfødt til Kina, er svært populære fordi de låne en tropisk utseende til enhver hage. De kan dyrkes enten som et vintre blomstrende plante i naturen, eller i en beholder plante innendørs. Rosa sjasmin er klassifisert som en eviggrønn, betyr det beholder sin grønne blader hele året, men sin rosa knopper (hvit på innsiden) blomstrer i slutten av våren til tidlig på sommeren. Hvis du er interessert i å vokse rosa sjasmin, her er noen retningslinjer å huske på:

  • Sørg for at den får rikelig med sol. Dette er en av de primære krav denne blomsten. Det er behov for minst fire timer sollys hver dag. Hvis du ønsker å vokse det som en beholder plante, kan du flytte den ute i tidlig morgen, hvis du ønsker å vokse det som et vintre utendørs, sørg for at det ligger i et solrikt sted (ikke en lyssky en).
  • Vet de områdene hvor det vokser best. Rosa sjasmin vokser best i varmere klima (kald hardiness soner 8-10), så det er best at du vokser denne planten hvis du bor i et slikt område. På den annen side, er det heller ikke liker somre som er for varm. Soner som strekker seg fra North Carolina til sørlige Florida er ideelt.
  • Vet hvordan å begynne å vokse en rosa sjasmin plante. Først plante rosa jasmine og vann det på en måte at jorda holdes jevnt fuktig gjennom hele. Gjør dette til anlegget begynner å vokse sine første knopper - om fire til seks uker ventetid er forventet. Ikke gi den gjødsel ennå løpet av denne tiden (etter ventetid, se nummer 5 for tips om hvordan du søker gjødsel).
  • Vet hvordan å vanne planten. Ved første, ville du trenger å vanne en gang i uken, og deretter gradvis redusere én gang annenhver uke, en gang i måneden, og så til slutt, når den er etablert, bare noen få ganger i året. Hver gang du gjør vann det, sørg for at du vann det grundig til det punktet at jorda er fuktig, men aldri soggy. Hver nå og da, du kan også bare tåke blomsten med en sprayflaske.
  • Vet hvordan å bruke gjødsel. Du trenger å gjødsle rosa sjasmin omtrent tre ganger i året. Den første er i slutten av våren, når du måtte mate den med høye nitrogengjødsel. Den andre gangen er i løpet av sensommeren, når du måtte mate den med høye fosfor gjødsel, og til slutt på slutten av vinteren (igjen med høye fosfor gjødsel). Etter gjødsle, vann den rosa sjasmin grundig.
  • Beskjære planten. For å oppmuntre sunnere vekst, sørg for at du beskjære den rosa sjasmin av uønskede busker og kratt. Du må beskjære planten ned til en tredjedel av sin størrelse, og fjerne svake skudd eller de som vokser innover. Den beste måten er å beskjære det før du bruker gjødsel.

Det du har det

Hvordan ta vare på rosa sjasmin. Sørg for at den får rikelig med sol.
Hvordan ta vare på rosa sjasmin. Sørg for at den får rikelig med sol.

Det du har det! Dette er de måter å ta vare på rosa sjasmin. Husk, vokser en plante hell vil ikke bare gi deg en følelse av prestasjon, men du kan finne at prosessen i seg selv er terapeutisk og avslappende. Lykke til, og håper dette hjalp!