E2r

Hvordan skille årlige frøplanter

En årlig er en type blomstrende plante som vokser

En årlig er en type blomstrende plante som vokser, blomster, produserer frø og dør i løpet av få måneder. Det blomstrer bare en gang i sin livssyklus, men det tar ikke mye arbeid å vokse når det har blitt plantet riktig. Den produserer også mange frø etter blomstene har blomstret. Du kan tillate disse frøene faller ned på jorda før moren anlegget wilts og frøplanter begynner å spire. Bare sørg for at det ikke er starten av vintersesongen når du lar frøene faller på bakken, ellers, er det bedre å samle frø og plante dem om våren. Når du har vokse spirene minst to par blader, så du er i for en annen syklus av nyplanting og voksende neste batch av ettårige. Her er de enkle trinnene på hvordan å skille årlige frøplanter for nyplanting.

Hvordan skille årlige frøplanter. Forbered pottene og hagen.
Hvordan skille årlige frøplanter. Forbered pottene og hagen.

  • Forbered materialer. Du trenger en kniv, en hånd spade, et sprinkleranlegg fylt med vann, blomsterpotter og hage jord. Det er også bra hvis man bruker hansker for å holde hendene rene.
  • Forbered pottene og hagen. Hvis du planlegger å plante spirene i potter, deretter forberede dem tidlig. Fyll pottene halvfull med hagejord. Hvis du planlegger å plante spirene i bakken på et annet sted i hagen din, deretter grave på bakken før du begynner å ta frøplantene.
  • Vanne plantene. Dette er viktig å myke opp bakken og å gjøre det enklere for deg å trekke ut spirene uten å skade sine røtter. Bruk kniven til å løsne opp jorda rundt plantene. Vær forsiktig med å kutte røttene. Når jorda har løsnet, kan du bruke hånd spade til å skyfle opp spirene fra bakken.
  • Separer frøplanter. Sett spirene på bakken og bruk fingrene til å skille spirene, ta vare på at røttene er intakt. Hold en frøplante på sitt stammen nær bunnen mens du riste av jord og bryte den opp fra resten av frøplantene. Gjør dette til du har skilt alle individuelle frøplanter. Pass på at du plasserer hver frøplante under en skygge for å hindre at det visner.
  • Plante spirene. Hold frøplante på stammen og plassere den på potten eller hullet på bakken. Fortsett å holde stammen med en hånd mens du plasserer jord for å dekke sine røtter med den andre hånden. Når røttene og undersiden av den frøplante er blitt dekket med jord, trykk på den øverste jord for å holde den fra å bevege seg frøplante når jordsmonnet er vannet. Det er best å vanne den nylig plantet frøplante fra bunnen. Fyll opp et grunt beholder med vann og sett gryten på toppen av det å sørge for at hullet i potten ligger under vann. Dette er den beste praksis så frøplante ikke er forstyrret mens dens røtter er fremdeles justere seg det nye miljøet.