E2r

Hvordan sette et bord på riktig

Hvis du er ute etter å skape en mer formell atmosfære ved middagsbordet kan du starte ved å sette på bordet. Hvis middag tidligere har vært en gratis for alle foran tv, ikke bekymre deg, kan du fikse det. Ved å gi et elegant bord setting for familien eller kle den opp enda mer for et middagsselskap eller ferie måltid, kan du sette tonen for enhver sammenkomst. Følg disse trinnene for å sette et bord.

 1. Bestem hvor mange gjester du vil ha. Når du vet hvor mange gjester du vil forvente, sørg for at tabellen kan sete dem. Deretter ordne stolene som passer der alle skal sitte. Samle kuverter for antall gjester du forventer.
 2. Bestem hva kursene vil bli servert. Vil du tjene bare et enkelt kurs familie stil? Eller kanskje du planlegger en formell måltid med flere retter? Dette må avgjøres før du kan sette på bordet med de riktige retter og sølvtøy.
 3. Legge duken flatt på bordet. Duken er valgfritt, men foretrukket når du setter en tabell. Velg en nyvasket duk som er stor nok til å henge utenfor sidene av bordet uten å dra på bakken.
 4. Legg spisebrikker og midtpunktet (valgfritt). Spillebrett og en midtpunktet er ikke nødvendig, men kan bidra til å skape en formell atmosfære. Du kan også opprette et tema eller et morsomt bord med pen lys, pyntegjenstander eller gjenstander d'art som inspirere til samtale blant dine gjester.
 5. Plasser midten middag plate. Sett platen i midten av hvert sted. Dette er den rett som annenhver brikke settes rundt.
 6. Plasser middag gaffel til venstre. Middagen gaffel er den største av tre gafler (middag, salat / dessert og sjømat). Bygg plass innstilling i den rekkefølgen de redskapene skal brukes. Siden salaten kommer før hovedretten, salaten gaffel på utsiden og middag gaffel på innsiden, nærmere plate.
 7. Legg salaten gaffel. Plasser denne gaffelen rett til venstre for middag gaffel.
 8. Plasser kniven til høyre. Kniven bør umiddelbart til høyre for platen. Hvis du har en vanlig kniv og en biff kniv, er biff kniv plasseres nærmere til plate, så den andre kniven.
 9. Legg til dessert skje til høyre. Skjeen ligger rett til høyre for kniven.
 10. Plasser suppe skje eller gaffel sjømat over platen. Starteren kurs kokekaret bør være over plate på bordet. Hvis det er en suppe kurs og sjømat forrett deretter suppe skjeen er rett over plate med sjømat gaffel over det. Du kan ha en dessert gaffel som er plassert over platen mellom plate og suppe skjeen, men mange foretrekker å gi dessert gaffel med dessert kurset.
 11. Plasser salat plate over matfatet. Salaten plate skal være sentrert på middagstallerkenen.
 12. Sett ut vin og vann briller. Briller bør plasseres i øvre høyre hjørne av sted innstilling med vin glass foran vannet pokal.
 13. Avslutt med en brettet serviett oppå platene. Servietten legger til en dekorativ touch til plate og bør være det første gjesten kommer for så det er på toppen av sted innstilling,

Det er flere måter å sette en tabell

Hvordan sette et bord på riktig. Bestem hvor mange gjester du vil ha.
Hvordan sette et bord på riktig. Bestem hvor mange gjester du vil ha.

Det er flere måter å sette et bord. Hvordan du designe din tabellen vil ofte avhenge av hva du serverer. Ved å holde måltid, og disse trinnene i tankene, kan du angi en tabell som er både elegant og funksjonell for ethvert måltid.