E2r

Hvordan øke frukt yield på appelsintrær

Det er nok trygt å si at alle elsker appelsiner

Det er nok trygt å si at alle elsker appelsiner. Folk fra hele verden og i alle former og størrelser er delvis til frukten på grunn av sunn og næringsrik det er og selvfølgelig, på grunn av hvordan velsmakende og deilig en appelsin kan være. Du kan spise det, drikke det eller bruke det som en ingrediens og et utvalg av retter og måltider. Dette gjør vokser appelsintrær en smart idé, siden du vet at de ikke vil gå til spille.

Hvis du ønsket å bli mer effektiv på det selv, hva ville du trenger å gjøre for å produsere flere appelsiner? Her er hvordan å øke frukt yield på appelsintrær:

To måter å øke utbyttet

Hvordan øke frukt yield på appelsintrær. To måter å øke utbyttet.
Hvordan øke frukt yield på appelsintrær. To måter å øke utbyttet.

To måter å øke utbyttet. Utgangspunktet er det to måter å gå om å øke frukt yield av dine appelsintrær. Begge teknikkene krever forberedelse, tålmodighet og fokus. Du trenger ikke å ha grønne fingre for å forbedre treets produksjon, men det sikkert ville hjelpe. Husk også at hagearbeid og å ta vare på planter er en daglig prosess. Unngå å ta snarveier og sette i verk for å vokse en rik avling.

  • Pode. Du kan ta knopp pinner og pode dem bort på appelsintrær å øke frukt yield. Husk å sørge for at barken er allerede faller av før du forsøker å gjøre dette. Velg pinner som er rundt et år gammel, og om lag en fjerdedel av en tomme i diameter (siden du ønsker å pode på grener som er ½ til ¾ i diameter). Unngå også å pode dine knopp pinner på områder som vil få mye sollys fordi de vil ende opp med å brenne. Bruk en skarp pode kniv for å gjøre jobben enklere. Du ønsker å klippe inn i treverket og gjør en omvendt "T" som er en halv tomme i bredde og lengde. Skrell bark tilbake bare litt, slik at du har nok plass til å skyve bud pinne, men samtidig sikre det på plass. Plasser bud slik at den vokser i samme retning av grenen. Ta litt spirende tape og pakk den så hardt du kan rundt pode din.
  • Befruktning. Dine trær bør få en gjødsel som består av like deler nitrogen, kalium og fosfor, men bare en gang hvert år. Du vil supplere disse årlige befruktninger med andre næringsstoffer som magnesium, sink, kobber og bor. Legg Mykorrhizasopp å hjelpe røttene absorbere mer næringsstoffer fra jorda. Til slutt legger jerntilskudd til jord hvis pH-verdien er over syv.

Riktig vedlikehold og stell

Riktig vedlikehold og stell. Sørg for at du vann dine appelsintrær, slik at de får nok næringsstoffer, men unngå over vanning dem. Beskjære nærliggende trær og planter hvis de begynner blokkerer solens stråler. Unngå å bruke skadelige sprøytemidler som kan være giftig for mennesker og andre dyr, men sørg for at du kan beskytte dine frukt fra skadedyr.


Husk at krevende mer ut av appelsintrær betyr dusjing det med mer kjærlighet og oppmerksomhet. For å produsere en rik avling, må du jobbe for det, og hjelpe dem på veien.